Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Norsk støtte til mer skolegang

Flere barn med nedsatt funksjonsevne over hele verden skal få mulighet til å gå på skole, varsler utviklingsminister Nikolai Astrup.

Norge gir 50 millioner kroner i utdanningsstøtte til barn med nedsatt funksjonsevne. Pengene gis til et fond som styres av Verdensbanken, skriver Bistandsaktuelt.

Utviklingsminister Nikolai Astrup (H) kunngjorde dette i forbindelse med Gobal Disability Summit, som denne uken arrangeres i London.

Astrup viser til at Norge er forpliktet til å fremme funksjonshemmedes rettigheter,både gjennom Konvensjonen om rettigheter til personer med nedsatt funksjonsevne og gjennom FNs bærekraftmål.

– Nå går vi fra ord til handling. Dette nye initiativet vil bidra til at barn og une med funksjonshemning får bedre tilgang til utdanning verden over, sier han ifølge Bistandsaktuelt.

Les reportasje om inkluderende utdanning i Zambia: HER GÅR ALLE BARNA PÅ SAMME SKOLE

Global Disability Summit åpner i dag, tirsdag 24. juli i London. Her samles 700 ledere fra ulike organisasjoner av funksjonshemmede, myndigheter og teknologiselskaper.

Vertskapet er den britiske regjeringen, i samarbeid med regjeringen i Kenya og the International Disability Alliance. Sistnevnte er et internasjonalt nettverk for funksjonshemmedes organisasjoner.

24.07.2018 kl. 10:16
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.