Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Foto av søsknene Linnea, Martine, Kaisa Ottem-Holmsten og Mari Storstein
GODT KJENT: Dokumentarfilmskaper Mari Storstein (t.h) har kommet nært på livet til søsknene (fra venstre) Linnea, Martine og Kaisa Ottem-Holmsten, i sin nye dokumentarserie. (Foto: Monica Strømdahl)

Ny dokumentarserie om funksjonshemmede søsken

Søstrene Linnea (11), Martine (11) og Kaisa (10) er noen av dem du blir kjent med i Mari Storsteins nye dokumentarserie på TV2, som handler om søsken – og om funksjonshemning.

Stine Slettås Machlar
Publisert 18.08.2017 09:40

Onsdag 23. august har dokumentarserien «Søsken» premiere på TV2.

En serie om det å være søsken og ha en funksjonshemming.

– Jeg har alltid hatt lyst til å lage noe på søskenforholdet, men det er klart en slik dokumentarserie blir jo ekstra nær. Det kunne jo vært meg, Silje og Aksel, sier Mari Storstein.

Sett fra barnas øyne

Hun er regissør av TV2s nye dokumentarserien. Selv sitter hun i rullestol og er kjent for sine dokumentarer om funksjonshemmede.

Det er så fint med hvordan barn beskriver annerledeshet. De ser ikke først og fremst handikapet, men det de liker med en person. 

Nå er det altså søskenforholdet i familier der et av barna har en funksjonshemming som skal vises.

– Det er så fint med hvordan barn beskriver annerledeshet. De ser ikke først og fremst handikapet, men det de liker med en person. Jeg ville bruke barns syn til å vise folk at annerledeshet ikke er farlig, men at alle først og fremst er seg selv, forklarer Storstein.

Dokumentarserien «Søsken»
  • Dokumentarserien «Søsken» har premiere på TV2 23. august.
  • Den sendes seks onsdager fremover.
  • Serien er regissert av Mari Stortein for Novemberfilm.
  • Her får vi møte søsken i seks familier med ulike funksjonshemminger.

Tar mye ansvar

For regissøren har det vært spesielt interessant å se hvordan det å ha et søsken med en funksjonshemming har påvirket søsknene.

– Vi har jo blitt veldig godt kjent med alle familiene gjennom to år med filming og det slår meg er at søsken til barn med en annerledeshet ofte tar mye ansvar, og jeg glemmer at de er så unge som de er, sier hun.

Storstein er spent på om serien kan skape mer forståelse og toleranse.

– Jeg håper folk ser at disse barna først og fremst er søsken, ikke syke eller funksjonshemmede.

I neste utgave av magasinet Handikapnytt får du møte søstrene Linnea (11), Martine (11) og Kaisa (10), som er med i serien. De er tre aktive søstre som forteller om livet med en muskelsykdom, og mange interesser.

Vil du også ha Handikapnytt i postkassa? Meld deg inn i Norges Handikapforbund ved å klikke her, eller du kan bli abonnent.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.