Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Illustrasjonsfoto av en person i elektrisk rullestol på vei opp en rampe.
RULLER INN: Nav har inngått ny avtale for levering av elektriske rullestoler. 15. mars offentliggjøres hvilke produkter som er med på avtalen. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock, NTB)

Høyere fart, nye leverandører og mer for de minste

Nav har inngått ny rammeavtale for elektriske rullestoler med totalt 11 leverandører.

Bjørn Kollerud
Publisert 23.02.2023 15:19

Alu Rehab AS, Bano Life AS og Inpo AS er nye leverandører i forhold til den utgående avtalen.

Samtidig er det inngått avtale med alle store leverandører av elektriske rullestoler.

Gjelder fra 15. mars

Avtalen gjelder fra 15. mars og varer til 14. mars 2025, med mulighet for Nav til å forlenge avtalen i ytterligere to år frem til mars 2027.

Informasjon om produkter og avtalen vil være tilgjengelig på www.hjelpemiddeldatabasen.no fra 15. mars. Før denne datoen offentliggjør ikke Nav detaljinformasjon om produktene som er på avtale.

Differensierte behov

Christian Lupke, seksjonssjef Navs kontor for brukeranskaffelser, kommenterer avtalen slik i en e-post til Handikapnytt:

– I anskaffelsen har vi hatt fokus på å få på plass en avtale med kvalitetsmessig gode elektriske rullestoler som dekker differensierte brukerbehov. Avtalen inneholder totalt 69 ulike elektriske rullestoler. Både velkjente og flere nye elektriske rullestoler har fått avtale.

Produktutvikling

Lupke viser til at det er kommet flere nye rullestoler med motorisert styring. Det er i denne kategorien av rullestoler det er størst utvikling fra den forrige avtalen.

– Det blir spennende å se hvordan disse rullestolene blir tatt imot av våre brukere. For rullestoler med manuell styring, scootere, har det skjedd færre endringer, og mange velkjente rullestoler er å finne på avtalen, forklarer Lupke.

Portrettfoto av Christian Lupke.

NY AVTALE: Seksjonssjef Christian Lupke hos Nav er klar med ny rammeavtale for elektriske rullestoler. (Arkivfoto: Bjørn Kollerud)

Speeder opp

Siden forrige avtale for elektriske rullestoler ble inngått er reglene endret slik at det nå er blitt tillatt at rullestoler går i 15 km/t. Tidligere har fartsgrensen vært 10 km/t. Dette gjenspeiles også i det nye sortimentet.

– På avtalen finnes det flere elektriske rullestoler for utendørs bruk, både med manuell styring og motorisert styring som har maksimal hastighet på 15 km/t, opplyser Lupke.

Økt fokus på barn

Christian Lupke opplyser at Nav har lagt vekt på å finne gode produkter og løsninger for barn.

– Vi har hatt spesielt fokus på elektriske rullestoler for barn, og elektriske rullestoler som er godt egnet som sete i kjøretøy. Avtalen inneholder flere elektriske rullestoler som er vurdert godt egnet til å dekke behovet til barn under skolealder, skriver Lupke.

Dette er rullestoler som er spesielt egent til mindre barn, og som kan brukes i miljøer der barn ferdes, som for eksempel i barnehager og på lekeplasser.

Avtalen inkluderer også to rullestoler for begrenset utendørs bruk for personer med stor kroppsstørrelse, eller høy brukervekt.

Kompakt og sammenleggbart

En annen nyhet er delbar/sammenleggbar elektrisk rullestol med motorisert styring.

– Mange brukere har behov for å kunne frakte med seg sin elektriske rullestol i en personbil, begrunner Lupke.

Nav mottok ingen kvalifiserte tilbud på delbare/sammenleggbare elektriske rullestoler med manuell styring, og vil derfor kunngjøre en ny konkurranse for denne typen rullestoler i nær fremtid. 

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.