Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Kronprins Haakon klipper snor mens barn ser på
OFFISIELL ÅPNING: Kronprins Haakon åpnet Familiehuset på Beitostølen Helsesportsenter 16. mars.

Nybygget som samler familiene

Samtidig som funksjonshemmede barn kan starte rehabiliteringen stadig tidligere på Beitostølen, åpner fløyen som kan huse hele familier.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 19.03.2024 15:34

– Alle små helter har også store drømmer.

Det sa direktør Astrid Nyquist på Beitostølen helsesportssenter da Familiehuset ble offisielt åpnet 16. mars.

Da hadde rommene vært i bruk i seks uker, og tredje gruppe med funksjonshemmede barn var på plass.

Geir Lippestad, kjent både som advokat, politiker og far med funksjonshemmet barn, sa i sin tale på åpningen at hele familien må få dele opplevelsen av mestring og troen på at det skal gå bra.

– Det er ikke nok at enten far eller mor får oppleve det. Så familiehuset her er ikke bare et hus; det er en måte å tenke på. Det er en fremoverrettet og moderne måte å tenke rehabilitering.

To bilder av oppholdsrom med og uten nedfelte køyer

OPPHOLDSROM: Alle familieleilighetene har oppholdsrom med fire sengeplasser i tillegg til soverommet.

12 familieleiligheter

– Familiehuset gjør det mulig for familier å komme samlet. Det ser vi et økende behov for, forteller Anna Marie Jørstad.

Hun er kommunikasjonssjef på Beitostølen Helsesportsenter og forklarer at det ikke passer for alle familier å dele seg, slik at en av foreldrene er med til helsesportsenteret og den andre er hjemme sammen med de andre barna.

Familiefløyen har plass til 12 familier fordelt på to etasjer. Hver familie har ett soverom med to senger, ett oppholdsrom hvor det også er fire sengeplasser, bad og utgang til balkong eller terrasse. I hver etasje er det dessuten felles oppholdsrom med TV-krok og lekseplasser.

Interiørbilde av fellesrom med leksebord og sofakrok

SAMLINGSPUNKT: I hver etasje er det fellesrom for familiene, med plass til lekselesing og avslapping.

Tidlig rehabilitering

– Det er kjempefint med de nye, store rommene hvor familier kan være samlet, sier Pål Sandbakken fra Lillehammer fra sofaen i det ene fellesrommet. Han og samboeren deler på å være sammen med datteren på et treukers familieopphold. Datteren har blitt kjent med ett av de andre barna, og nå ser de tegnefilm sammen i TV-kroken.

Siden i fjor har Beitostølen Helsesportsenter tilbudt rehabilitering for barn helt ned til to år.

– Vi ser at det er viktig å starte tidlig med rehabilitering, og vi har gode erfaringer med dette tilbudet, sier Anna Marie Jørstad.

– Og med dette bygget på plass øker også muligheten til å ha et småbarnstilbud.

I fjor sommer brøt det ut brann på helsesportsenteret, noe som forsinket åpningen av Familiehuset.

– Da det brant, tenkte vi: «Her må vi komme i gang igjen raskest mulig», og så spurte vi oss hvilke grep vi måtte ta for å få det til, forteller assisterende direktør Rune Klevrud.

– Men vi ble ikke mer enn to og en halv måned forsinket med åpningen, og allerede fire uker etter brannen kunne vi ta imot nye grupper på helsesportsenteret.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.