Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nytt trafikkskilt skal gi bevegelseshemmede adgang

Et nytt trafikkskilt som gir bevegelseshemmede unntak fra innkjøringsforbud på linje med varetransport vil snart bli testet ut i Oslo sentrum.

Det skriver Dagsavisen.

Skiltet er ment å imøtekomme problemene som stadig flere bilfrie gater påfører funksjonshemmede som er avhengige av bil.

Byrådet i Oslo har fått tillatelse fra staten til å teste ut det nye skiltet.

Unntaket fra innkjøring forbud vil gjelde bilister som har HC-kort, altså parkeringstillatelse for bevegelseshemmede.

– Fortsatt er det for få parkeringsplasser for bevegelseshemmede, men byrådet er godt i gang og viser vilje til å finne løsninger, sier Magnhild Sørbotten, leder i Norges Handikapforbund Oslo, Til Dagsavisen.

Handikapnytt har tidligere skrevet om problemene som et stadig mer bilfritt sentrum i Oslo skaper for funksjonshemmede som er avhengige av bilen.

Les mer her: FUNKSJONSHEMMEDE SLÅSS FOR PARKERING I ET BILFRITT SENTRUM

 

07.12.2018 kl. 12:39
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.