Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jesper Saltvik Pedersen poserer med gullmedalje.
NOBELT SELSKAP: Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen er innlemmet i den norske Gullklubben. (Foto: Joel Marklund for OIS, NTB)

Paralympiske gullvinnere ønskes velkommen i «Gullklubben»

Den norske Gullklubben, bestående av olympiske mestere, har bestemt å innlemme også vinnerne fra de paralympiske lekene.

Handikapnytt
Publisert 20.09.2022 21:01

(NTB:) Norske Olympiavinneres Klubb – «Gullklubben» – har siden etableringen i 1986 bestått av olympiske gullmedaljører. I tråd med norsk idretts parastrategi «En idrett – like muligheter» inkluderes nå vinnere av paralympiske leker i den eksklusive klubben.

Klubbens navn er også forandret til: Olympiske- og Paralympiske Vinneres Klubb.

Fellesskap og støtte

Ifølge en pressemelding består Gullklubben i dag av 158 nålevende, norske OL gullvinnere. Kravet for medlemskap er like enkelt som det er krevende; Olympisk gull. Klubben skal ivareta det sosiale fellesskapet medlemmene imellom, samtidig som den skal være en støtte for framtidige OL-utøvere.

Som et svar på sistnevnte, har Gullklubben årlig utgitt «Gullstipend» til unge utøvere. Av dagens mest profilerte utøvere som tidligere har mottatt stipend er Henrik Ingebrigtsen og Karoline Grøvdal Bjerkeli.

Parastrategi

– Norsk idrett har vedtatt en ny, såkalt parastrategi som innebærer at alle utøvere skal ha like forutsetninger til å drive idrett. Da føles det helt riktig at de også får den samme oppmerksomheten etter sine idrettslige bragder. Vi ser fram til å ta imot 86 nålevende vinnere, av totalt 104 nye medlemmer, sier styreleder i Gullklubben Eirik Verås Larsen

Cato Zahl Pedersen har som følge av vedtaket gått inn i Gullklubbens styre. Samtidig som han også blir medlem etter sine paralympiske bragder på 80 og 90-tallet. Han er naturligvis begeistret for det som nå skjer.

– Medlemskap i Gullklubben henger nødvendigvis utrolig høyt. Dette er en anerkjennelse av paraidretten, samtidig som det også kan gi nye utøvere ekstra motivasjon, sier Zahl Pedersen.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.