Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Samler underskrifter for funksjonshemmedes rettigheter

FN-konvensjonen om funksjonshemmedes rettigheter (CRPD) må inn i norsk menneskerettslov. Det er kravet i et felles opprop fra 18 ulike organisasjoner og ungdomspartier på venstresiden.

Kampanjen samler underskrifter som skal overrekkes den nye regjeringen når den kommer sammen etter valget. Etter bare en uke passerte kampanjen 4000 tusen underskrifter.

Tidligere i år stemte flertallet på Stortinget ned et forslag om å ta CRPD inn i menneskerettsloven, til tross for at det reelt bare er Fremskrittspartiet og Høyre som er uttalte motstandere av å gi denne konvensjonen samme plass i loven som barnekonvensjonen og kvinnekonvensjonen har i dag.

Les mer: CRPD-FORSLAGET NEDSTEMT, MEN NHF-SJEFEN TROR PÅ SEIER I NESTE RUNDE

– Vårt mål er at inkorporering av CRPD i norsk lov skal komme i den nye regjeringserklæringen, uttaler Martine Eliasson, prosjektleder for kampanjen og politisk rådgiver i Uloba – Independent Living Norge SA.

Disse står bak oppropet: Uloba, NHF, Amnesty, Unge Funksjonshemmede, NHFU, Løvemammaene, Sosialistisk ungdom, FFO, SAFO, JAG, Rød ungdom, NFU, KRFU, Unge sentrum, Senterungdommen, Stopp Diskrimineringen, Redd Barna og Skeiv Ungdom. 

– Det er historisk at så mange organisasjoner går sammen for en politisk sak, fastslår Eliasson.

Sammen med oppropet driver organisasjonene en kampanje i sosiale medier. Der forsøker man å slå sprekker i glansbildet av Norge som «verdensmester i menneskerettigheter» gjennom å dele sanne historier om hvordan funksjonshemmede blir diskriminert.

Oppropet finner du ved å klikke her (ekstern lenke).

09.09.2021 kl. 16:37
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.