Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ingvild Grimstad og Ola Harald Svenning på gangbru mellom Oslo City og Oslo S
GLADE FOR NY KONTRAKT: Funkiscoach Ingvild Grimstad og daglig leder Ola Harald Svenning ser frem til å holde erfaringsbaserte kurs for Oslo kommune.

Skal gjøre Oslo mer tilgjengelig

NHF Oslos datterselskap Ekskurs skal kurse Bymiljøetaten i Oslo kommune i universell utforming.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 13.03.2024 15:28

Nylig søkte Oslo kommune etter bistand til å gjennomføre erfaringsbaserte kurs for Bymiljøetaten i universell utforming. Ekskurs fikk anbudet og er klare for å holde inntil 40 workshops for ansatte i Bymiljøetaten i løpet av 2024 og 2025.

Ekskurs er et rådgivningsselskap eid av Norges Handikapforbund Oslo.

Bruker egne erfaringer

– Jeg ser frem til å formidle til Bymiljøetaten at universell utforming egentlig ikke er så komplisert. På sikt er det enklere enn ikke å tenke universell utforming, sier Ingvild Grimstad.

Hun er en av funkiscoachene i Ekskurs og har blant annet holdt workshops for Ruter. Funkiscoachene i Ekskurs er alle funksjonshemmede og bruker egne erfaringer i formidlingen.

Daglig leder Ola Harald Svenning tror at det Ekskurs fremfor alt kan tilføre Bymiljøetaten i Oslo kommune, er forståelsen av hva det betyr for mennesker å ha friheten til å bevege seg.

– Vi ønsker å få til en organisasjonsendring i Bymiljøetaten, som forhåpentlig vil gjenspeiles i Oslo, ved at det blir en mer tilgjengelig by. Det er ikke gjort på ett år, men det er starten på et viktig arbeid, sier han.

Starter i april

Ekskurs skal ha formøter med Bymiljøetaten for å skreddersy et kursopplegg og tilpasse de ulike faggruppene som skal delta.

I anbudsbeskrivelsen står det at «utgangspunktet for kommende og videre kompetanseheving innen universell utforming skal tufte på egenopplevde erfaringer og opplevelser innen problematikken fremfor ren opplæring i klasseroms-miljø».

– Vi har noen ting vi vil få frem. Dette vil vi sette inn i en kontekst som Bymiljøetaten forstår. Jeg tror de valgte oss nettopp fordi vi evner å snu oss. Vi kan bruke Oslo aktivt som en læringsarena, sier Ola Harald Svenning.

Planen er å holde første workshop i løpet av april.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.