Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Skarstein glad for støtte til Tokyo-oppkjøring

Regjeringen legger ytterligere 15 millioner kroner på bordet for å gi toppidrettsutøverne drahjelp i oppkjøringen både til OL og Paralympics i Tokyo. Totalt skal 35 millioner kroner brukes til å sikre utøvernes rammevilkår og gode forberedelser.

Birgit Skarstein, som er gullkandidat i roing i Paralympics, roser regjeringens støtte:

– Det har vært en spesiell og ganske krevende oppkjøring til OL og Paralympics i Tokyo, sier hun i en pressemelding fra Norges idrettsforbund.

– I tillegg til å få et ekstra år med forberedelser grunnet utsettelsen av lekene, har landslagene hatt mange ekstra utgifter blant annet til koronahåndtering, omorganisering og smittevern. Å få disse midlene nå gjør oppløpssiden litt mer forutsigbar, så vi i alle fall vet at vi kommer oss til startstreken i Tokyo. Det er lettende, sier Birgit Skarstein.

Kulturminister Abid Q. Raja sier:

– OL- og PL-troppen er våre idrettshelter. Etter et langt, grusomt koronaår gleder vi oss til å se dem representere Norge i Tokyo, og vi håper norske utøvere tar mange medaljer. Utsatt OL/PL har medført høye kostnader for enkelte idrettsutøvere og for Olympiatoppen.

Tidligere i år havnet Norges idrettsforbund vakte det oppsikt og protester at Norges idrettsforbund ikke lot Paralympics-utøverne få del i Tokyo-midler fra regjeringen. Stiftelsen Vi brøt samarbeidet med Olympiatoppen, og Abid Q. Raja hevdet at fordelingen stred med prinsippene om likestilling. Det endte med at Norges idrettsforbund kom med en beklagelse.

Les mer: NY DIALOG ETTER STRID OM FORSKJELLSBEHANDLING AV PARA-UTØVERE

05.05.2021 kl. 09:38
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.