Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vilde Nilsen ligger rett ut på snøen. Ludmila rekker henne hånden for å hjelpe henne opp.
GRATULERER: Vilde Nilsen inn til annen plass under 15 kilometer. Vinneren Ludmila Liasjenko fra Ukraina (t.v.) gir en håndsrekning etter målgang. (Foto: Geir Olsen / NTB)

Slet seg til sølv i sekundstrid

– Et rotterace! sa Vilde Nilsen etter å ha gått i mål som nummer to på 15 kilometer fri teknikk, bak Ludmila Liasjenko.

Handikapnytt
Publisert 18.01.2022 18:30

(NTB:) Vilde Nilsen (21) er en norsk juvel i paraidretten. Tirsdag gikk hun inn til langrennssølv under VM i Lillehammer.

Det var en knalltett kamp mellom Nilsen og Ukrainas Ludmila Liasjenko gjennom hele 15-kilometeren i fri teknikk for kvinner i klassen for stående. Til slutt måtte Nilsen gi tapt med 2,8 sekunder.

– Det er tett, og slik vi vil ha det. Vi er blitt bortskjemte, og dette viser at det ikke kommer av seg selv, sa treneren Bjørn Kristiansen til NRK.

21-årige Nilsen fra Tromsø med bosted nettopp i Lillehammer var lenge i tet i hjemmeløypene, men mistet gullet på de siste kilometerne.

Stivnet

Det var ingen utslått og nedbrutt jente som møtte NRK til intervju.

– Når det er en som slår meg, er det fortjent. Det var tungt og nervepirrende fra start til slutt. Det ble et rotterace. Jeg kjente at det var tungt i dag. Høyrefoten ble stiv, sa Nilsen.

Når det er en som slår meg, er det fortjent.

Hun sier at hun ikke er vant med sekunddrama, og at det preget henne gjennom løpet. Halvveis trodde hun at hun skulle vinne.

– I dag var det nesten tyngre psykisk enn fysisk, men jeg er egentlig godt fornøyd med 2.-plass. Det er godt å se at jeg ikke vinner med ett minutt hver eneste gang, sa Nilsen.

Spennende

Nilsen åpnet 5,3 sekunder bak Liasjenko på første mellomtid. Hun var 0,8 sekunder bak etter fem kilometer, og på 6,3 kilometer var hun i tet for første gang.

Sju sekunders ledelse etter 7,4 kilometer var redusert til 2,3 etter ti kilometer. Hun økte deretter til 3,9 sekunder etter 12,2 kilometer. På de siste kilometerne sakket hun akterut og var knappe tre sekunder bak rivalen i mål.

Vilde Nilsen (21) tok gull på åpningsdistansen 10 kilometer i klassisk stil under VM i Lillehammer. Det var hennes femte i VM-sammenheng. Hun tok fire gull i det forrige VM i Prince George i Canada.

Lørdag er det sprint på programmet i Lillehammer. Det er Nilsens favorittdistanse.

– Da skal ingen slå meg, fastslo Nilsen overfor NRK.

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.