Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Statlig BPA ble nedstemt i Stortinget

I går stemte Stortinget ned et forslag fra SV om å flytte ordningen med brukerstyrt personlig assistanse (BPA) over til Nav, finansiert som et hjelpemiddel.

I dag er BPA lovhjemlet i helse- og omsorgslovgivningen og organisert som en kommunal tjeneste.

SV mener at BPA ikke hører hjemme her, men bør organiseres på samme måte som hjelpemiddelformidlingen, altså hos statlige Nav med finansiering gjennom folketrygden.

Så sent som i april i år vedtok Venstres landsmøte å gå inn for å flytte BPA over til Nav, i tråd med SVs forslag. Men i Stortinget onsdag stemte alle Venstres representanter likevel mot.

Les mer om Venstres landsmøtevedtak her: VENSTRE VIL HA BPA OVER TIL NAV

Foruten stemmene til SV, Rødt og Miljøpartiet De Grønne, stemte også Senterpartiets Åslaug Sem-Jacobsen og Arbeiderpartiets Kari-Anne Opsal for forslaget. Sistnevnte er vararepresentant for Cecilie Myrseth.

SV fikk heller ikke flertallet i Stortinget med på å be regjeringen lage en forskriftshjemmel til retten til BPA. Bare Senterpartiet, MDG og Rødt stemte sammen med SV.

Også forslaget om å be regjeringen legge frem en forpliktende tidsplan for utvidelse av brukerstyrt personlig assistanse, senest i forbindelse med statsbudsjettet for 2019, ble nedstemt.

SVs forslag ble fremmet i forbindelse med at Stortinget i går behandlet kommuneproposisjonen for 2019.

14.06.2018 kl. 16:03

Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.