Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gaute Ove Larsen i elektrisk rullestol. Han holder en valgkampbrosjyre og har på seg blå jakke med Høyre-logo.
FOKUSERE PÅ DET POSITIVE: Erna Solberg fikk kritikk for måten hun takket Gaute Ove Larsen for innsatsen i valgkampen. Selv synes han kritikerne kunne valgt å se positivt på det. (Foto: Privat)

– Stolt og glad for å bli takket av Erna

Rullestolbruker og Høyre-politiker Gaute Ove Larsen fra Rana skulle ønske at kritikerne av Erna Solbergs ordvalg heller fokuserte på det positive enn på at statsministeren brukte feil ord.

Ivar Kvistum
Publisert 27.09.2021 13:24

– Jeg ble stolt og glad da Erna så meg og takket meg for innsatsen i valgkampen, sier Gaute Ove Larsen til Handikapnytt.

Da avtroppende statsminister Erna Solberg talte på Høyres valgvake etter at nederlaget var klart, takket hun en rekke partimedlemmer for innsatsen i valgkampen.

Blant annet trakk hun fram Gaute Ove Larsen fra Rana som «tross for at han sitter i rullestol kommer seg ut på flere morgenaksjoner, stands og velgermøter enn de fleste andre har klart i denne valgkampen».

Formuleringen om «tross rullestolen» skapte reaksjoner blant enkelte. I forrige uke publiserte Handikapnytt et debattinnlegg signert politikere fra flere partier som anklaget Erna Solberg for å sette søkelyset på rullestolen i stedet for de samfunnsskapte barrierene som hindrer mange funksjonshemmede i å delta.

Les innlegget her: TAKK, MEN ELLERS TAKK, ERNA

Saken har flere sider

Men Gaute Ove Larsen selv hadde ingenting imot Ernas takk. Tvert om ble han både stolt og glad for å bli sett av statsministeren og sin egen partileder.

– Når de går i strupen på statsministeren, tar de også min strupe. Erna kjenner min historie, det gjør ikke de som har skrevet leserbrevet. De kunne godt ha kontaktet meg, for saken har flere sider, sier han.

Når de går i strupen på statsministeren, tar de også min strupe.

Før kommunevalget for to år siden måtte han trekke seg som ordførerkandidat i Rana på grunn helseutfordringer og smerter knyttet til skiulykken som gjorde ham til rullestolbruker i 2009. Å delta som han gjorde i denne valgkampen, krevde innsats og overvinnelse.

– Jeg ble så sliten at jeg fikk feber. Men samtidig synes jeg det er både artig og viktig å brenne for noe. Vi trenger engasjement, sier Larsen.

Fokusere på det positive

Han insisterer på å møte verden og folk med en positiv innstilling. Det gjelder også dem som reagerte på statsministerens ordlyd. Men han anbefaler dem å tenke seg om.

– De kunne ha fokusert på noe annet. Hvorfor kunne de ikke tenkt at det er fint at Gaute Larsen i Rana fikk litt skryt selv om det kanskje ikke var med helt riktige ord i våre ører?

Larsen har som grunnholdning at han ikke skal føle bitterhet, selv om livet har vært vanskelig etter at han skadet seg. En viktig del av denne innstillingen er å ta folk i beste mening.

– Den aggressive stilen tjener oss ikke i lengden. Vi kommer lenger ved å framstille oss selv som sterke, høflige og glade mennesker, sier Gaute Ove Larsen.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.