Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Grygorij Vovtsjynski med medalje rundt halsen og knyttneven hevet i en seiersgest. han er kledd i ukrainske gule og blå farger.
VINNER FOR HJEMLANDET: De ukrainske utøverne, her representert ved langrennsløper Grygorij Vovtsjynskij, har hamstret medaljer i Beijing. (Foto: Thomas Lovelock/OIS via AP/NTB)

Tar gull til Ukrainas ære

Pregede ukrainske utøvere tangerte Paralympics-rekord.

Handikapnytt
Publisert 11.03.2022 14:34

(NTB:) Parallelt med krigshandlingene i hjemlandet opplever ukrainske utøvere et medaljerush av sjeldent merke i Paralympics. Fredagen endte med rekordtangering.

Den ukrainske troppen forsynte seg med ikke mindre enn tre gull på fredagens øvelser. De gikk til Ljudmila Liasjenko, Oleksandr Kazik og Oksana Sjysjkova.

Hjemlandets ære

Sjysjkova har tatt hele fem medaljer så langt under Paralympics. Tre av dem i gull. De to øvrige har vært sølvmedaljer. Hun deltar både i skiskyting og langrenn.

– Vi ønsker å ivareta æren til hjemlandet vårt. Det er kanskje det som motiverer oss til å fokusere og gjøre vårt beste i konkurransene. Kanskje er det hemmeligheten, sa Sjysjkova.

Vi ønsker å ivareta æren til hjemlandet vårt.

Beste noensinne

Etter fredagens øvelser har Ukraina kun hjemmenasjonen Kina foran seg på medaljeoversikten i Paralympics. Ni gull og totalt 25 medaljer er en tangering av landets tidligere bestenotering.

Under Paralympics i Torino ble fasiten også 25 medaljer, men den gangen ble det «kun» sju gull.

Dermed har ukrainerne allerede gjort sitt beste Paralympics noensinne med det dystre bakteppet krigen i hjemlandet gir.

– Jeg dediserer denne medaljen til alle ukrainere, til militæret som beskytter oss og til familien min, sa skiskytter Liasjenko etter sitt gull fredag.

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.