Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

FØLELSESLADD: Birgit Skarstein fra Norge under 7,5 km langrenn (Sittende) for kvinner på Birkebeineren Skistadion under første dag av VM i snøsport for parautøvere. (Foto: Stian Lysberg Solum / NTB)

Tårevåt Skarstein: – Jeg har følt meg ensom

Birgit Skarstein kjempet en intens kamp om medalje på kvinnenes 7,5 kilometer langrenn for sittende under para-VM i Lillehammer. Etterpå kom følelsene.

Handikapnytt
Publisert 13.01.2022 14:25

(NTB:) Birgit Skarstein var til slutt kun 1,5 sekunder bak den tyske bronsevinneren Anja Wicker i mål. Amerikanske Kendall Gretsch ble verdensmester etter å ha vært suveren hele løpet. Hviterussiske Valjantsina Sjyts tok sølvet.

I intervjuet med NRK etter målgang kjempet Birgit Skarstein mot tårene.

Ikke fordi hun var skuffet over plasseringen, men mest fordi hun hadde prestert over egne forventninger etter en svært tøff oppladning til mesterskapet på hjemmebane.

– Jeg er litt satt ut. Tenk at jeg sloss om medalje, sa Skarstein til statskanalen.

– Det skal ikke gå an. Det skal ikke være mulig. Jeg har jo tenkt og håpet at jeg ikke skulle være altfor langt unna, men det har vært skikkelig tøft å forberede seg til dette VM. Jeg har vært mye alene og følt meg mye ensom. Jeg har prøvd å legge ned de timene som jeg har følt var nødvendig for å hevde meg på ski, fortsatte trønderen.

Det skal ikke gå an. Det skal ikke være mulig.

Kostet mye

Paralympics-vinneren i roing fra Tokyo satte videre ord på at hun ikke hadde noen store forhåpninger om å være med i medaljekampen på Lillehammer torsdag.

– Jeg har tenkt at det var helt umulig å være konkurransedyktig på ski, men at jeg skulle gi det alt jeg kunne for å kunne stå rakrygget, sa 32-åringen.

Oppladningen til VM, som hun har gjennomført helt på egen hånd, har kostet.

– Jeg har lurt på om det har kostet for mye, for jeg har vært mye alene. Jeg har hatt et håp om at dersom jeg bet tennene sammen og holdt ut, kunne jeg klare å hevde meg. Men det har vært helt bingo. Jeg gikk ut i løpet i dag som dårligst rangert i verden, og derfor startet jeg først, sa hun til NRK.

Jeg har hatt et håp om at dersom jeg bet tennene sammen og holdt ut, kunne jeg klare å hevde meg. Men det har vært helt bingo.

Det norske håpet startet 7,5-kilometeren i en jevn fart, men bakfra kom flere sterke kvinner og plasserte seg foran på tidlige passeringer. Mot slutten ble det likevel spennende da det ved passering fem kilometer skilte kun ti sekunder fra tredjeplasserte Wicker ned til Skarstein.

Klar for Beijing

Dermed ble avslutningen en bronsekamp for Skarstein, som måtte sette opp tempoet for å kunne ta medalje, men hun greide ikke ta inn sekundene hun trengte.

Fjerdeplassen medførte samtidig at Levanger-jenta kvalifiserte seg til Paralympics i Beijing i første løp i VM.

– Det viser kanskje at jeg ikke er helt ubrukelig likevel, smilte hun.

Indira Liseth ser ut til å ta 12.-plass i sin VM-debut.

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.