Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tivoli sier nei til ledsagerbevis

Hugos Tivoli – som ifølge seg selv er Norges største omreisende tivoli – har besluttet at de ikke lenger vil godta ledsagerbevis. Årsaken skal være at tivoliet har erfart at ordningen blir mye misbrukt.

I et leserinnlegg i Trønder-Avisa på Steinkjer kritiserer Kirsten Juni Nilsen beslutningen.

Hun er en mor med funksjonshemmedes barn. Da tivoliet nektet å akseptere ledsagerbeviset hennes, skal hun ha fått som forklaring at de blir misbrukt så ofte av voksne som vil kjøre karusell.

Hun viser til at en person som er avhengig av ledsager dermed må betale 120 kroner for en karuselltur. «Alternativet er at de ikke kan gå på Martnan, fordi de ikke har råd til å betale dobbelt så mye som andre. Det er ikke greit», skriver Nilsen.

Steinkjermartnan arrangeres 8. til 10. august, og der er Hugos Tivoli på plass.

I et tilsvar til innlegget i Trønder-Avisa bekrefter daglig leder Ida Kristin Johansen at Hugos tivoli har besluttet å ikke lenger akseptere ledsagerbevis.

«Etter å ha opplevd mye problemer bestemte vi oss for å ta vekk ordningen», skriver hun.

Men Johansen innrømmer at dette kanskje ikke er en riktig beslutning likevel.

«Måten vi har løst dette på tidligere har kanskje ikke vært god nok. Ordningen vil bli revurdert, og vi vil etterstrebe en bedre løsning enn tidligere», påpeker hun, uten å utdype hva slags løsning de ser for seg.

Les også: SATSER PÅ DIGITALE LEDSAGERBEVIS

Et ledesagerbevis er et kort som beviser at en person er i følge med og assisterer en person med nedsatt funksjonsevne på et kultur- eller fritidsarrangement.

Kortet innebærer at ledsageren slipper gratis inn, og uten ordningen ville publikum med assistansebehov måttet betale dobbelt.

05.08.2019 kl. 11:11
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.