Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Illustrasjonsbilde av konsertpublikum.
DIGITAL DELTAKELSE: Nå vil kulturdepartementet at det skal bli mindre plunder og heft for deg som trenger å ha med ledsager. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Satser på digitale ledsagerbevis

REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Kulturdepartementet setter av fem millioner kroner til et prosjekt for å lage nye, digitale ledsagerbevis og å gjøre det mulig å kjøpe ledsagerbilletter på nettet. Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon applauderer.

Ivar Kvistum
Publisert 14.05.2019 20:21

Et ledesagerbevis er et kort som beviser at en person er i følge med og assisterer en person med nedsatt funksjonsevne på et kultur- eller fritidsarrangement.

Kortet innebærer at ledsageren slipper gratis inn, og uten ordningen ville publikum med assistansebehov måttet betale dobbelt.

Digitalisering

Vanligvis er et ledsagerbevis utformet som et laminert kort med bilde. Men nå varsler Kulturdepartementet at det blir satt av fem millioner kroner i et pilotprosjekt for å utvikle et digitalt alternativ.

En slik løsning vil være fritt tilgengelig for alle kommuner som vil benytte den.

Ifølge en pressemelding fra Kulturdepartementet skal prosjektet også se på løsninger for å sikre at man kan kjøpe ledsagerbilletter på nett, på linje med andre billetter.

I dag er det vanligvis slik at du må ringe eller møte opp personlig på billettkontoret om du trenger å ha med ledsager. Dette er en kilde til frustrasjon hos mange funksjonshemmede.

Et unntak er Nordisk Film Kino som i fjor innførte en ny ordning med at du kan bestille både rullestolplasser og ledsagerbilletter på nett. Les mer her: OGSÅ MULIG MED LEDSAGERBILLETTER VIA NETT TIL KINO

Svært gledelig

Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) applauderer nyheten fra Kulturdepartementet, som er en oppfølging a regjeringens strategi for likestilling av funksjonshemmede. Her er kultur og fritid trukket fram som et satsingsområde.

«Dette mener vi er svært gledelig og vil forenkle bestilling av billetter for personer med behov for ledsager betydelig», skriver FFO på sine nettsider.

«FFO har i flere år bedt regjeringen sørge for at løsninger for bestilling av billetter på nett også gjelder personer med ulike funksjonsnedsettelser med behov for ledsager. Begrunnelsen er at en velfungerende ledsagerordning er svært viktig for de med behov for assistanse. En av barrierene er at billetter med ledsager ikke kan bestilles på nett», heter det videre.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.