Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde sv publikum i en kinosal.
TILGJENGELIG: Mange har klagd på at det ikke har vært mulig å bestille billetter til rullestolplasser og ledsagerbilletter på kino på nett. Nå er det løst. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Også mulig med ledsagerbilletter via nett til kino

Slik gjør du det!

Av Stine Slettås Machlar
Publisert 03.04.2018 13:39

Før påske meldte Handikapnytt at nå kan bestille rullestolplasser på kinovisningene til Nordisk Film Kino.

LES SAKEN HER: Rullestolbrukere får endelig bestille kinobilletter på nett

I den saken skrev vi at det ikke var mulig å bestille billetter med ledsagerbevis på nett. Det er mulig, om du først har registrert ledsagerbeviset ditt hos Nordisk Film Kino.

Må forhåndsregistreres

For å kunne gjøre dette må du melde deg inn i kinoens kundeklubb, Kinopluss, som er en forutsetning for å få opp valget.

Det er gratis å melde seg inn og det kan du gjøre på deres nettsider. Så må ledsagerbeviset registreres av kinoens ansatte.

– Før man kan benytte seg av løsningen for første gang må man sende en e-post med navn, telefonnummer, e-postadresse og bilde av ledsagerbevis til vår kundeservice. Etter 4-7 dager vil man få en bekreftelse på at det er mulig å bestille ledsagerbillett på nett, skriver Ingrid Skinlo ved markedsavdelingen i en e-post til Handikapnytt.

Må fortsatt ta med beviset

Når dette er gjort vil det være mulig å bestille ledsagerbillett sammen med andre billetter.

– Etter å ha mottatt bekreftelsen kan man logge seg inn på sin Kinoplussbruker, og deretter velge billettkategorien «ledsager» på ønsket visning, skriver Skinlo.

Selv om ledsagerbeviset ditt da vil være lagt inn digitalt er det viktig at du tar det med på kinoen.

— Man vil fortsatt måtte ha med seg gyldig ledsagerbeviset på kino, da man kan bli spurt om å fremvise dette i billettkontrollen, understreker Skinlo.

Foreløpig godtar Nordisk Film Kino kun én ledsagerbillett per ledsagerbevis.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.