Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Tove Linnea Brandvik.
KLAR FOR TOPPVERV: Valgkomiteen i Norges Handikapforbund har innstilt Tove Linnea Brandvik (50) som ny forbundsleder. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Tove Linnea Brandvik innstilt som ny leder i Handikapforbundet

Tidligere ordfører og stortingsrepresentant Tove Linnea Brandvik (50) er innstilt som Handikapforbundets nye forbundsleder.

Britt Knutsdatter Arnhøy
Publisert 23.05.2019 20:52

Valget av forbundsleder og nytt sentralstyre skjer på landsmøtet til Norges Handikapforbund (NHF) 15. juni i år. Og nå har valgkomiteen offentliggjort sin innstilling.

Tove Linnea Brandvik er komiteens kandidat til å overta organisasjonens øverste tillitsverv etter Arne Lein.

Tove Linnea Brandvik har vært ansatt i Uloba – Independent Living Norge siden 2013, som politisk rådgiver, leder for politisk avdeling og siden mars 2018 som leder for samfunnspolitisk avdeling.

På Løvebakken med rullestol

Hun har vært stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet i to perioder, for øvrig som den eneste representanten på Løvebakken med rullestol.

Brandvik var ordfører i Lindås i Hordaland i fire år. Hun har vært senterleder og innehatt en rekke ulike styreverv nasjonalt og internasjonalt. Blant annet er hun styreleder for Beitostølen helsesportsenter.

– Hvorfor har du takket ja til å stille til valg som forbundsleder i NHF?

– Fordi NHF er en veldig spennende organisasjon med en like spennende framtid. Det er mange oppgaver som skal løses, og organisasjonen har mange sterke krefter som drar i riktig retning. Og nå var det riktige tidspunktet for meg å kunne stille meg til rådighet.

En raus tilnærming

– Den er også en av mange store organisasjoner med fallende medlemsmasse?

– Trender i samfunnet viser at folk i mindre grad trekkes til klassisk organisasjonsarbeid, men de ønsker å engasjere seg. NHFs medlemsundersøkelse viser at selv om folk kanskje ikke trekkes til tradisjonelle organisasjoner slik som før, så trekkes de til et utvidet organisasjonsarbeid. Det betyr ikke at det klassiske organisasjonsarbeidet ikke videreføres, men at folk bør kunne koble seg på prosjekter og oppgaver når de har interesse og mulighet for det. Dette dreier seg om å lytte. Hva ønsker de, og hvordan kan vi ta dette videre? «Sammen om en ny tid» (NHFs strategi for 2017 red.anm.) var egentlig at organisasjonen satte seg som mål å finne ut hvordan vi ønsker å se ut i framtida. Det er tydelig at det er flere enn de medlemmene vi har i dag som ønsker å være aktive. Da gjelder det å få trukket dem inn. Det handler om livsfasene til folk – kanskje er du småbarnsmor og har ikke så god tid. Det betyr at du muligens kan bidra i en annen form, i en arbeidsgruppe for eksempel, og kanskje komme tilbake til andre oppgaver. Vi må ha en raus tilnærming som viser at du er like viktig i alle livssituasjoner.

– Du har sittet i NHFs sentralstyre i to perioder og i arbeidsutvalget. Hvor godt vil du si at du kjenner NHF?

– Jeg føler jeg kjenner NHF veldig godt. Jeg har jobbet tett opp mot organisasjonen siden slutten av 90-tallet, i ulike roller, særlig som politiker. Derfor har jeg også tidligere valgt ikke å takke ja til tillitsverv fordi det kunne bli en vanskelig sammenblanding. Jeg har også selv vært medlem lenge.

Lytte og lede

– Hvis du blir valgt – hva blir det viktigste for deg i tiden framover?

– Det aller viktigste for meg er å sørge for å lytte til organisasjonen. Å bruke tid til å være med og på å lytte til hva organisasjonen står i, høre hvordan folk opplever utfordringene, hvordan de bygger lag. Og bruke energien på å omsette erfaringene i praksis. Det å lede handler minst like mye om å lytte som å lede.

 – Hva tar du med deg fra tiden i Uloba?

– Jeg tar med meg et bredt nettverk og erfaring fra nasjonalt og internasjonalt arbeid på dette feltet. Alle tar meg seg noe av den erfaringen de har opparbeidet seg. Min erfaringsbakgrunn kan ikke være status for hvordan jeg skal gjøre jobben min framover. Den er grunnlaget for min kompetanse. Skulle jeg være så heldig å bli valgt til forbundsleder i NHF, er oppgaven å ivareta organisasjonens interesser.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.