Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Trosset protestene – går videre med avlastningsplaner

Høyre og Kristelig Folkeparti ville utsette planene om å det nye avlastningstilbudet for barn og unge med funksjonsnedsettelser på Furutun, men ble nedstemt i Formannskapet i Fredrikstad mandag.

Dermed går saken til endelig avgjørelse i bystyret, skriver Fredriksstad Blad.

Det nye avlastningstilbudet har 39 rom, og både Handikappede Barns Foreldreforening, Norsk Forbund for Utviklingshemmede og kommunens eget råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne protesterer.

De mener det nye tilbudet i praksis blir en institusjon.

– Det er blitt klart for os den siste tiden at vi åpenbart ikke i tilstreikkelig grad har hatt berørte parter med i samtaler om hvordan dette skal bli, sa Høyres Truld Velgaard i Formannskapet, ifølge avisen.

Politikere fra flere andre partier mente derimot at saken var godt nok belyst og at alle har hatt mulighet til å uttale seg. Flere argumenterte også for at den samlede avlastningen på Furutun er en god løsning.

Les også: PROTESTERER MOT NY «INSTITUSJON» I FREDRIKSTAD

05.05.2020 kl. 09:12
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.