Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Stolthetsparaden på Karl Johans gate
PARADE: Stolthetsparaden går fra Universitetsplassen og nedover Karl Johans gate lørdag 8. juni. (Foto: Helge Olav Haneseth Ramstad)

Uloba arrangerer festival i juni

Independent Living-festivalen er også i år delt mellom Drammen og Oslo.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 19.04.2024 15:25

– Det fremste målet med årets festival er å vise funksjonshemmede og allierte, på ulike måter, hvor galt et liv kan gå så lenge BPA ligger i helselovgivningen, sier festivalsjef Anneth Nielsen i Uloba.

– Og det å møtes, føle på fellesskapet og stå sammen, det gir ekstra energi.

Stolthetsparaden i Oslo sentrum 8. juni er en del av Independent Living-festivalen, og Anneth Nielsen forteller at den vil bære preg av de store politiske sakene for funksjonshemmede nå: høringen om CRPD-utredningen og den lovede stortingsmeldingen om brukerstyrt personlig assistanse.

Korps United og Oslo politiorkester deltar i paraden, og Oslos ordfører Anne Lindboe skal tale. Fantorangen og Plutselig Sirkus skal underholde barna.

Men som tidligere år åpner festivalen med seminaret Likestillingsbrølet. Det arrangeres i Ulobas egne lokaler i Drammen.

– Da får folk se medlemmenes eget hus, Ulobas storstue, og vi vet at vi har tilrettelagte lokaler og nok parkeringsplasser, sier Anneth Nielsen.

Festivalen avsluttes med fest lørdag kveld og utdeling av Stolthetsprisen på Salt i Oslo.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.