Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Vårt Land med CRPD-støtte på lederplass

Den kristne dagsavisen Vårt Land gir i dag støtte på lederplass til å ta FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD) inn i menneskerettighetsloven.

Avisen mener det har en uheldig signaleffekt at denne konvensjonen ikke er inkorporert i norsk lovgivning og dermed ikke har samme status som konvensjonene om kvinner og barns rettigheter.

Vårt Land konstaterer at det i realiteten er flertall blant partiene på Stortinget for å ta CRPD inn i loven. Bare Høyre og Frp er reelt imot. Venstre og KrF stemte med Høyre fordi de er bundet av regjeringssamarbeidet.

«Når saken kommer opp i Stortinget neste gang, tar vi det for gitt at det reelle flertallet kommer til uttrykk. At det nå er etablert er tross alt et viktig skritt framover», avslutter lederartikkelen i Vårt Land fredag 12. mars.

Les mer: CRPD-FORSLAGET NEDSTEMT, MEN NHF-SJEFEN TROR PÅ SEIER I NESTE RUNDE

12.03.2021 kl. 08:47
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.