Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Verdensrekord og gull til Norge

PARALYMPICS I TOKYO: Den norske suksessen i Tokyo-Paralympics fortsetter. I dag tok sprinteren Salum Ageze Kashafali gull på 100 meter sprint, og satte i samme slengen ny verdensrekord i klassen T12 for svaksynte.

Den nye verdensrekorden er på 10.43. Kashafali holdt også den forrige, på 10.45.

Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det. Jeg er bare fantastisk glad, sier Kashafali til NRK.

Dermed tok statsminister Erna Solberg til tastaturet for andre gang denne helgen og skrev følgende gratulasjon på Twitter:

«Gratulerer med verdensrekord og gull i Tokyo, Salum Kashafali. Du er et fantastisk forbilde.»

Idrettsminister Abid Raja fulgte opp i en tweet prydet av norske flagg:

«Wow! Helt magisk! Fantastisk. Gratulerer Salum.»

De forrige gratulasjonene fra Erna Solberg og Abid Raja gikk til roer Birgit Skarstein, som også sikret en norsk gullmedalje.

Og det skulle komme flere medaljer denne helgen. Bordtennisspiller Aida Husic Dahlen tok hjem en bronsemedalje, etter å ha blitt slått i semifinalen av kinesiske Jingdian Mao, regnet som verdens beste.

– Det er utrolig deilig! Da jeg satt og ventet på å gå ut for å få medaljen så kjente jeg kribling i magen. Jeg tenkte: Nå skjer det! sier Dahlen i en nyhetsmelding fra Idrettsforbundet.

Svømmer Fredrik Solberg satte ny personlig rekord og tok en femteplass i sin Paralympics-debut.

Diskoskaster Ida Yessica Nesse måtte nøye seg med en fjerdeplass i finalen, men også hun satte personlig rekord.

29.08.2021 kl. 16:16
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.