Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av Vilde Nilsen i sporet.
VM-DRONNING: Vilde Nilsen drar hjem fra Prince George i Canada med bagasjen full av medaljer. Den fjerde gullmedaljen kom på 15 km langrenn stående. Dette bildet er tatt under skiskyttersprinten. (Foto: Norges Skiforbund / NTB Scanpix)

Vilde Nilsen ble VM-dronningen

18-åringen fra Kvaløysletta med totalt fire gull og en bronse i Para-VM i Canada.

Av Handikapnytt
Publisert 25.02.2019 10:02

(NTB og Handikapnytt:) Vilde Nilsen fra Kvaløysletta i Troms tok søndag gull i 15 km langrenn stående i para-VM.

Dermed reiser 18-åringen hjem fra mesterskapet i canadiske Prince George med fire gull og en bronse.

– Jeg var ganske spent før løpet og trodde før VM startet at dette var min beste sjanse på medalje, sier Nilsen i en pressemelding etter å ha tatt sin fjerde gullmedalje i para-VM.

– Jeg har trent mye klassisk det siste året og hadde ambisjoner om å gjøre det bra. Men med tre gullmedaljer før dette her, hadde jeg ikke blitt så skuffa om det ikke gikk veien.

Med tre gullmedaljer før dette her, hadde jeg ikke blitt så skuffa om det ikke gikk veien.

Satser videre

Selv sier 18-åringen at hun følte hun gikk bra og kontrollert de første tre rundene, men følte seg tung i de siste to. Likevel lå Nilsen rundt tretti sekunder foran Natalie Wilkie fra Canada som tok sølvet.

I tillegg til fire VM-gull (7,5-kilometer, sprint, stafett og 15 kilometer) tok Nilsen én bronse (skiskyttersprint) i Canada.

Nå ser hun framover mot World Cup-finalen som avsluttes i Japan. Hun skal nå satse videre fram til VM i Norge i 2021.

Vil ha flere i sporet

Vilde Nilsen har gått på ski siden hun var tre år gammel. Da hun fikk den sjeldne bindevevssykdommen lineær sklerodermi som åtteåring, sluttet hun ikke å gå på ski, tvert om.

Men da ble tenåring forsto hun at hun på grunn av funksjonsnedsettelsen ikke ville nå toppen i konkurranse med ikke-funksjonshemmede. I stedet begynte hun å konkurrere i klasse for funksjonshemmede.

I et intervju med Handikapnytt før fjorårets Paralympics sa Vilde Nilsen at hun synes det er synd at ikke flere funksjonshemmede barn og ungdommer får sjansen til å prøve seg i skisporet.

– Det er nok mange som ikke vet om at det er en mulighet. Vi må rett og slett prøve å få mer oppmerksomhet rundt langrenn for funksjonshemmede også i media, sa Vilde Nilsen til Handikapnytt.

Flere saker fra para-VM:

SKARSTEIN TROSSET LEGENES RÅD OG TOK BRONSE

EIRIK BYE GIKK NORGE INN TIL GULL

ULSET UTENFOR PALLEN PÅ NORMALDISTANSEN

VILDE NILSEN TOK ENDA EN MEDALJE

SURE FJERDEPLASSER TIL OLSRUD OG SKARSTEIN

TO GULL PÅ TO DAGER FOR VILDE NILSEN

VM-GULL TIL VILDE NILSEN

SØLV TIL ULSET

SKARSTEIN ÅPNET PARA-VM MED BRONSE

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.