Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrett.
STOLT OG RØRT: Birgit Skarstein tok søndag sitt sjette VM-gull i pararoing. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Birgit Skarstein slet seg til nytt VM-gull: – Jeg er så stolt

Birgit Skarstein innfridde gullforventningene og sikret seg en ny VM-tittel i søndagens mesterskapsfinale i roing i paraklassen.

Handikapnytt
Publisert 10.09.2023 20:46

(NTB:) 34-åringen måtte bære et klart favorittstempel, og 34-åringen viste enorm styrke på veien mot triumf i Beograd. Gullet kom ikke lett, og Birgit Skarstein ble presset i den serbiske hovedstaden.

Til slutt skilte det bare drøye fire sekunder fra Skarstein og ned til 3.-plassen.

– Det er helt utrolig. Hun måtte virkelig grave dypt. Det handler om å porsjonere kreftene godt, sa NRKs Pål Thomassen etter triumfen.

Nathalie Benoit (Frankrike) tok sølvet like bak Skarstein, mens ukrainske Anna Sjeremet tok bronsen.

– Jeg er så stolt, sa en svært rørt Skarstein til NRK mens tårene trillet.

Tøft

På slutten kom franske Benoit i rakettfart, og det var bare så vidt at den 34 år gamle trønderen holdt unna. I mål skilte det 1,79 sekunder mellom de to beste.

– På ett punkt så tenkte jeg at nå kan jeg ikke miste ett eneste tak, for da mister jeg pallen. Det var så utrolig deilig at det gikk helt inn, sier Skarstein.

På ett punkt så tenkte jeg at nå kan jeg ikke miste ett eneste tak, for da mister jeg pallen.

– For en idrettskvinne. Nå måtte hun grave så dypt som hun noen gang har gjort, supplerte NRKs ekspertkommentator Nils-Torolv Simonsen etter Skarsteins gull.

Nummer seks

Før søndagens finale sto trønderen bokført med fem VM-gull (2014, 2017, 2018, 2019 og 2022). I 2021 tok hun også Paralympics-gull i Tokyo.

Skarstein var overlegen i sitt semifinaleheat tidligere denne uken, og 34-åringen sikret seg samtidig billett til neste års Paralympics i Paris.

Hedret med Trysil Kknut-prisen

I slutten av august ble Skarstein, sammen med Jesper Saltvik Pedersen, tildelt Trysil Knut-prisen for sin innsats på idrettsbanen.

– Dette er innmari stas. Trysil Knut var, så vidt jeg skjønner, en fyr som var litt gæren og som gjorde ting som andre så på som galskap. Likevel så turte han å satse, og han trodde det var mulig. Det er litt som det jeg og Jesper driver med. Vi «gutser» på, og er så heldige at vi får lov til å pushe grenser, sa Skarstein til NTB etter at hun mottok prisen.

Les mer: PRESTISJETUNG PRIS TIL BIRGIT OG JESPER

(©NTB)

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.