Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Jesper Saltvik Pedersen i smoking med et trofé i hånden.
SATSER MED BPA: Jesper Saltvik Pedersen får Assister meg som sponsor. Dermed kan han finansiere satsingen mot Paralympics samtidig som han løfter fram BPA-ordningen. Bildet er fra Idrettsgallaen tidligere i år. (Foto: Rodrigo Freitas, NTB)

BPA-leverandør sponser Jesper Saltvik Pedersen

Paraalpintstjernen Jesper Saltvik Pedersen har inngått et sponsorsamarbeid med BPA-leverandøren Assistermeg.

Handikapnytt
Publisert 30.03.2023 16:39

Han har gjort bortimot rent bord denne sesongen også, paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen.

14 verdenscupseire, den sjette strake sammenlagtseieren i vedenscupen, fire VM-gull og til alt overmål prisen for årets mannlige parautøver» på idrettsgallaen.

Han ble dessuten nominert til prisen for årets parautøver i verden i regi av World Sports Awards.

Nå satser Jesper Saltvik Pedersen mot Paralympics i Milano og Cortina i 2026, og med seg på laget har han en sponsoravtale med Assistermeg AS, et selskap som leverer brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Assistermeg eies av Team Olivia, en av de største private tilbyderne av omsorgstjenester i Skandinavia.

Løfte frem BPA

Jesper Saltvik Pedersen mener samarbeidet ikke bare har økonomisk betydning for hans videre satsing, men at det også er viktig for å synliggjøre BPA-ordningen.

– Jeg gleder meg veldig til samarbeidet med Assistermeg. Sammen er jeg sikker på at vi kan løfte frem viktigheten av BPA-ordningen, slik at flere kan få muligheten til å kjenne på mestringsfølelse, både i hverdagen og i fysisk aktivitet, sier Saltvik Pedersen i en pressemelding fra Assistermeg.

Forbilde, inspirator og helt

Bjørn Erik Sørli, som er daglig leder i Assister meg, er svært stolt og fornøyd med å være på lag med stjernealpinisten.

– Jesper er et forbilde, en inspirator og helt for mange. Han har måttet jobbe beinhardt hele livet for å komme dit han er. Vi vil med dette samarbeidet anerkjenne han som idrettsutøver, rollemodell og reflektert person, sier Bjørn Erik Sørli i pressemeldingen.

Økonomisk forskjellsbehandling

Avtalen handler selvsagt ikke bare om å promotere BPA, men også om å finansiere videre satsing økonomisk. Jesper Saltvik Pedersen har flere ganger påpekt at parautøverne får premier av langt lavere verdi for å vinne.

Jeg kan ikke betale på lånet mitt med ost, prosecco og erteposer.

– Derfor er private sponsormidler veldig viktig for meg. Jeg kan ikke betale på lånet mitt med ost, prosecco og erteposer, sier alpinisten.

Uttalelsen referer til den mye omtalte episodem der Jesper Saltvik Pedersen fikk en ost i premie i verdenscupen. Først i VM på hjemmebane i fjor var det duket for pengepremier for paraalpinister.

Les mer: UT MED OSTEN, INN MED PENGA

– Hadde jeg fått de samme summene som funksjonsfriske gjør for sine verdenscupseiere hadde jeg vært nokså rik nå. Heldigvis er det ikke pengene som driver meg, men det er flott med finansiell trygghet som gjør at jeg kan senke skuldrene og ha hundre prosent fokus på å bli best mulig. Og det kan jeg definitivt nå.

Det er ikke første gang en stjerne på paraidrettshimmelen inngår sponsoravtale med en BPA-leverandør. I fjor signerte Stendi Assistanse en avtale med verdens raskeste parasprinter, Salum Kashafali fra Bergen.

Les mer: SPONSOR-SAMARBEID INSPIRERTE SPRINTEREN TIL Å SØKE BPA


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.