Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Gruppebilde av de tre.
BPA FOR GULL: Administrerende direktør Ingvild Kristiansen i Stendi, Salum Kashafali og virksomhetsleder i Stendi Assistanse Finn Allan Mathisen. (Foto: Petter Wilhelmsen, Stendi)

Sponsor-samarbeid inspirerte sprinteren til å søke BPA

BPA-leverandøren Stendi skal støtte verdens raskeste parasprinter fram mot Paralympics i Paris i 2024.

Handikapnytt
Publisert 28.05.2022 11:48

Salum Kashafali tok gull og satte verdensrekord i Paralympics i Tokyo. Nå satser den svaksynte sprinteren mot Paralympics i Paris i 2024.

Og med på satsingen som sponsor er BPA-leverandøren Stendi, som ønsker å bruke avtalen både til å promotere paraidrett og brukerstyrt personlig assistanse.

– Jeg er utrolig takknemlig over å ha fått Stendi med på laget. Hver dag bidrar de til at mennesker med nedsatt funksjonsevne får muligheten til å leve sitt liv, på sine premisser, noe som er helt i tråd med mine verdier, sier sprinteren i en pressemelding i anledning sponsoravtalen.

Late som om alt går bra

Men selv har ikke Salum Kashafali BPA. Før Stendi-samarbeidet kom i stand, visste han ikke om at BPA er en lovfestet rettighet for funksjonsnedsatte med et langvarig assistansebehov.

– Jeg har vært opptatt av å klare meg selv, ikke være til bry for andre, forklarer Kashafali.

– Men å miste synet har naturligvis gjort alle aspekter av hverdagen min vanskeligere, og jeg må innrømme at det har kostet. Jeg har vært flink til å late som om alt går bra, men i enkelte konkurranser har jeg faktisk vært mentalt utslitt i det jeg har stilt på startstreken.

Jeg har vært flink til å late som om alt går bra, men i enkelte konkurranser har jeg faktisk vært mentalt utslitt i det jeg har stilt på startstreken.

Salum har nå bestemt seg for å sende en BPA-søknad til hjemkommunen Bergen. 

Har ikke fått informasjon

– Det er paradoksalt at ingen av instansene som Salum har møtt på sin vei etter at han mistet synet, har informert ham om hans rettigheter, sier virksomhetsleder Finn Allan Mathisen i Stendi Assistanse i pressemeldingen.

Mathisen har forklart Salum alt om BPA-ordningen og hvordan den fungerer. Etter felles dialog og grundig kartlegging av Kashafalis behov, er han er ikke i tvil om at Salum har krav på assistanse.

– Jeg merker jeg blir veldig nysgjerrig på hvor raskt han kan løpe hvis han får en mer tilrettelagt hverdag og kan disponere energien sin mer riktig, legger han til.

Rendyrke våre styrker

Hovedpersonen selv håper BPA-søknaden blir innvilget.

– Gjennom samtalene med Stendi, har jeg skjønt at det er en styrke å erkjenne svakheter. Et BPA-vedtak ville vært helt fantastisk for meg og min karriere. Vi har alle en funksjon her i verden når vi rendyrker våre styrker, og jeg håper jeg får muligheten til å rendyrke det jeg er best på – og at jeg kan få hjelp til det jeg ikke er like god på, sier Salum Kahafali


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.