Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Mari Storstein og Lise Beate Strand med rosa T-skjorter med teksten "Stolt sterk synlig"
Mari Storstein og mor Lise Beate Strand deltar begge på BPA-arrangementet på Skøyen 24. januar.

Deler BPA-erfaringer fra familielivet

Filmregissør Mari Storstein var 18 år gammel da hun fikk personlig assistanse. Onsdag kan du høre både henne og moren snakke om familielivet med BPA.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 23.01.2024 10:19

– Det er viktig å venne seg til å gi barna større frihet, så de slipper å ha foreldrene på slep bestandig, sier Lise Beate Strand.

Hun er moren til Mari Storstein og forteller om en lang prosess med å få brukerstyrt personlig assistanse (BPA) til henne.

Da datteren endelig fikk innvilget BPA som 18-åring, fordi bydelen mente at barn ikke kunne ha BPA, var det Lise Beate Strand som hadde arbeidslederrollen i starten.

Temakveld med BPA-aktør

Hun beskriver et hjem med tre barn og åpne dører for deres venner.

– Men alle familier er forskjellige, og andre synes kanskje det er vanskelig å ha en ekstra person ved middagsbordet, sier hun.

Dette kommer hun til å snakke om på Medvind Assistanses arrangement onsdag ettermiddag, der temaet er nettopp assistanse i barnefamilier.

Politisk debatt

– Vi vil vise alle hvordan BPA kan være en ressurs for familien. Det kan virke vanskelig med en ekstra person sammen med familien, men en fordel med BPA er at det går færre inn og ut av huset ditt enn med andre tjenester, forklarer Ida Dignes.

Hun er leder for politikk og kommunikasjon i Medvind Assistanse.

Til onsdagens arrangement i Oslo kommer også Mari Storstein, Torstein Lerhol, som selv jobber i Medvind Assistanse, og hans mor.

Leder i Handikappede Barns Foreldreforening, Annette Jensen, deler sine erfaringer med å kjempe for BPA, og det blir politisk debatt om blant annet fritt brukervalg, ekspertutredningen om FNs funksjonshemmedekonvensjon og kommersielle BPA-aktører versus ideelle.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.