Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Henriette og Ida sammen ved en pc. I bakgrunnen er folk i salen på
PARTNERE I INKLUDERING: Henriette Sandvik (til venstre) i Press og Ida Hauge Dignes i NHFU presenterer den nye kunnskapsbanken «organisasjonersomfunker.no». (Foto: Ivar Kvistum)

Deler kunnskap for et mer inkluderende organisasjonsliv

En ny kunnskapsbank skal hjelpe barne- og ungdomsorganisasjoner med å lage arrangementer der alle kan delta uavhengig av funksjonsevne.

Av Ivar Kvistum
Publisert 06.12.2018 11:45

«Organisasjoner som funker». Det er både navn og nettadresse til en ny kunnskapsbank med råd, tips og veiledning til et bedre tilrettelagt organisasjonsliv.

Bak prosjektet står Norges Handikapforbunds Ungdom (NHFU) og Press – Redd Barnas Ungdom.

Disse to organisasjonene har funnet hverandre i dette og flere andre samarbeidsprosjekter. Mandag 3. desember, på FN-dagen for funksjonshemmede, lanserte de den nye kunnskapsbanken sammen på et seminar i Oslo.

Kunnskap om tilrettelegging

– Press er en organisasjon som fremmer barn og unges rettigheter, og da er NHFU en naturlig samarbeidspartner. I fjor arrangerte vi et seminar om brukerstyrt personlig assistanse sammen, forteller organisasjonsrådgiver i Press, Henriette Sandvik.

Hun forklarer at fellesskapet med NHFU har skapt en bevissthet i Press om hvor viktig det er å ha kunnskap om tilrettelegging av arrangementer dersom man vil være en organisasjon der alle har muligheten til å delta.

Denne erkjennelsen ga støtet til å etablere den nye kunnskapsbanken i fellesskap.

For dette er et område der det er lett å trå feil, forklarer Ida Hauge Dignes, nestleder i NHFU Oslo. Det har hun erfart mange ganger selv også.

Kanskje er det ikke heis til møtelokalet. Eller så glemmer man å sørge for at det er en ordentlig rampe opp til podiet.

– Kanskje er det ikke heis til møtelokalet. Eller så glemmer man å sørge for at det er en ordentlig rampe opp til podiet. Eller at det er nødvendig med «mygger» og ikke bare håndholdte mikrofoner. Eller man har glemt å forsikre seg om at det er teleslynge i lokalet, ramser hun opp.

Ingen fasit

Organisasjonersomfunker.no er delt i tre seksjoner.

Den ene gir konkrete råd til dem som ønsker at arrangementet de planlegger, skal være mest mulig tilgjengelig. Den andre forteller om ulike støtteordninger. Mens den tredje veileder deg til kilder hvor du kan finne mer informasjon.

– Men dette er ingen fasit for tilrettelegging. Vi har lagt inn muligheter for at alle kan komme med sine innspill og tips. På den måten vil nettstedet bli bygget ut etter hvert. Innspillene vil bli kvalitetssikret før de blir publisert på siden, forklarer Henriette Sandvik.

Verktøy for alle

Og selv om målgruppen i første rekke er andre barne- og ungdomsorganisasjoner på lokalt og sentralt nivå, er det selvsagt fritt fram for alle andre å nyttiggjøre seg tipsene:

– Kunnskapsbanken skal være et verktøy som alle kan bruke, for eksempel politiske partier eller private bedrifter, sier Ida Hauge Dignes.

Det er også lagd en brosjyre med noen av de viktigste rådene som er samlet på nettsiden.

Organisasjonersomfunker.no finner du her (ekstern lenke).


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.