Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Sara Marie og barna i stua.
ENDELIG HJEMME: Sara Marie Guttormsen puster lettet ut: Erle (sovende på sofaen) får nå mulighet til å bo hjemme sammen med og pappa Martin, broren Åmund og lillesøsteren Vilde. (Foto: Alf Ove Hansen)

Endelig kom gladmeldingen: Erle (4) får likevel all assistanse hjemme

I åtte måneder har foreldrene kjempet for at Erle (4) skal få brukerstyrt assistanse hjemme i stedet for institusjon. Nå har de fått gjennomslag hos kommunen.

Ivar Kvistum
Publisert 29.05.2019 19:04

– Jeg er så glad. Det er helt fantastisk! En tung bør er tatt fra skuldrene våre. Nå skal Erle få et bedre liv.

Gledesutbruddet kommer fra Sara Marie Guttormsen fra Alta.

Hun er mamma til Erle (4), som lever med det svært sjeldne Pallister Killian-syndromet og trenger mye assistanse i hverdagen..

Foreldrene bygde huset spesielt for å gi rom for assistenter, men i åtte måneder har Alta kommune sagt nei til brukerstyrt personlig assistanse (BPA) fordi de mener at Erle trenger helsehjelp på grunn av epilepsi.

Les saken om Erle her: BYGDE SPESIALTILPASSET HUS – MEN UTEN BPA KAN IKKE ERLE (4) BO HJEMME

Alle tjenester som BPA

Men nå har Sara Marie Guttormsen endelig fått bekreftelsen som hun har ventet på:

Erle får hele sitt tjenestebehov i form av BPA. Dermed kan hun bo hjemme, og slipper å pendle mellom familien og avlastningsboligen.

Da Handikapnytt snakket med Sara Marie Guttormsen onsdag ettermiddag, hadde hun fått telefon om at et positivt skriftlig vedtak er fattet og underveis i posten.

Glede med bismak

Altaposten, NRK og Handikapnytt har alle omtalt familiens sak og kampen foreldrene har kjempet for at Erle skal kunne bo hjemme. Gladmeldingen fra kommunen kom dagen etter at Handikapnytt skrev om familien.

– Vi kjenner glede, men det er med en bismak. For jeg tror ikke saken ville fått samme utfall uten dekningen i media. Det baserer jeg på de holdningene vi har møtt i kommunen underveis, sier Sara Marie Guttormsen til Handikapnytt.

Hun minner om at det er en belastning å skulle «utlevere» hele livet sitt i mediene og skulle gjerne vært det foruten. Men samtidig er hun glad for å ha fått mye støtte fra mange.

Evig kamp

Familien ser også at de ikke er alene om å stå i en evig kamp mot det såkalte hjelpeapparatet.

– Andre familier opplever mye av det samme som oss: Når man får et barn med funksjonsnedsettelse, står du i en evig kamp. Du blir aldri ferdig, men må kjempe om igjen og om igjen. Folk som selv ikke har opplevd dette, har noen ganger vanskelig for å tro at det kan være sant, sier Sara Marie Guttormsen til Handikapnytt.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.