Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ida Hauge Dignes i rullestol i gatemiljø, smiler mot kamera.
HURRA FOR ASSISTENTENE: Spesialrådgiver Ida Hauge Dignes i Medvind Assistanse vil samle assistenter fra alle BPA-leverandører til fest. (Foto: Kristofer Olai Ravn Stavseng)

Feirer BPA-assistentene med festkveld og fellesskap

Assistentyrket må feires, og assistentene trenger et faglig fellesskap. Det mener BPA-leverandøren Medvind Assistanse, som inviterer til festkveld.

Handikapnytt
Publisert 14.04.2023 16:21

– Det er på høy tid med en feiring av de personene som sørger for vår frihet, likestilling og mulighet til å ta selvstendige valg, sier Ida Hauge Dignes, spesialrådgiver i Medvind Assistanse.

Tirsdag 18. april inviterer leverandøren asisstenter til et treff på Mølleossen Café på Lysaker utenfor Oslo med underholdning, takketale, minglig og tapas.

– En festkveld, med andre ord. Og alt er gratis, sier Dignes, som er arrangementsansvarlig.

Hun understreker at alle er velkomne til treffet, uavhengig av hvilken leverandør de er ansatt hos. Og assistentene må gjerne ta med seg venner på feiringen. Arbeidsledere er også velkomne til å delta.

Alene uten kolleger

Til sammen har omtrent 4000 personer i Norgefått innvilget brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Innenfor assistentyrket er det ikke uvanlig at assistentene arbeider alene sammen med arbeidsleder. Assistentene møter med andre ord sjelden sine kollegaer.

 – Dette ønsker vi i Medvind Assistanse å gjøre noe med. Derfor inviterer vi til kollegialt felleskap og feiring av BPA-yrket, sier Dignes.

Knuse fordommer

Det er mange fordommer omkring BPA-yrket, mener Digne. For ekesempel at  BPA-yrket er det samme som å være støttekontakt. Eller at man som brukerstyrt personlig assistent utelukkende bringer kaffe til sjefen sin.

– Vi ønsker å både være fordomsknuser og samtidig gi alle assistentene en etterlengtet feiring av den viktige jobben de gjør.

Olli Wermskog og Ingvild Haugstad Gundersen fra Det Andre Teateret skal ha improteater om BPA-yrket. – Vi tror humor kan være et godt virkemiddel for å bryte ned fordommer og holdninger om BPA-enes arbeidshverdag.

Vil du være med på assistenttreffet? Meld deg på ved å klikke her.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.