Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Detaljbilde av førerhund i arbeid.
FORSTYRRELSER: Det kan være veldig ødeleggende for en førerhund om den blir forstyrret av andre hunder i tjeneste. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Førerhunder angripes av løse hunder

Norges Blindeforbund ber hundeeiere passe bedre på.

Ivar Kvistum
Publisert 17.04.2019 09:28

(NTB:) En av fem førerhundbrukere har opplevd at hunden deres har blitt angrepet, ifølge en undersøkelse.

Blindeforbundet ber hundeeiere ha bedre kontroll.

På oppdrag fra Nav har Epinion ringt alle landets 264 førerhundbrukere. 140 av dem svarte. 19 prosent sier andre hunder har gått til angrep på førerhunden deres det siste året, melder NRK.

Må trenes på nytt

Sverre Fuglerud i Blindeforbundet sier en av fem er veldig høye tall og at dette er alvorlig. Hadde en utvidet tidsrommet, hadde det nok vært enda flere, mener han.

– Halvparten av hundene fungerer ikke like godt etter en slik situasjon, og noen må i tillegg trenes opp på nytt, forteller Fuglerud.

Hold kontroll på hundene

– Vår sterke oppfordring til hundeeiere er at man må holde kontroll over hunden sin og selvfølgelig hindre at den angriper en førerhund, sier Fuglerud, som er seksjonsleder for informasjon og samfunnskontakt i organisasjonen.

Vår sterke oppfordring til hundeeiere er at man må holde kontroll over hunden sin og selvfølgelig hindre at den angriper en førerhund.

Har du hund, må du ikke la den hilse på førerhunden, påpeker Fuglerud.

– Det er også viktig at man ikke lar hunden hilse på en førerhund som går med en sæle på. Da er førerhunden i arbeid og da blir den veldig forstyrret av hunder som kommer bort for å hilse.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.