Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De tre sammen i vandrehallen på Stortinget.
TETT DIALOG: NHF-leder Tove Linnea Brandvik (i midten) er glad for at Arbeiderpartiets Tuva Moflag og SVs Freddy André Øvstegård har vist vilje til å sikre finansiering av funksjosassistanse i budsjettavtalen. (Foto: Helge Olav Haneseth Ramstad, NHF)

Funksjonsassistanse sikret med 20 millioner kroner i budsjettavtalen

– En svært god nyhet, sier Handikapforbundets forbundsleder Tove Linnea Brandvik.

Ivar Kvistum
Publisert 13.06.2023 11:48

I avtalen om revidert nasjonalbudsjett som SV, Senterpartiet og Arbeiderpartiet la fram tirsdag, går det fram at ordningen med funksjonsassistanse i arbeidslivet styrkes med 20 millioner kroner.

Dermed kan ordningen åpnes for nye søknader igjen, etter at Nav i mai måtte stenge døra fordi de var i ferd med å bruke opp pengene som var satt av i statsbudsjettet.

Dette fikk blant annet som konsekvens at Magnus Segtnan Skjølberg i Trondheim måtte legge jobbplanene på is, selv om han nettopp hadde fått sommerjobben som han håpet kunne bli springbrettet til en yrkeskarriere.

Les mer: DRØMMEJOBBEN RYKER PÅ GRUNN AV NAVS PENGEMANGEL

Viktig prioritering

Med 20 ferske millioner gjennom avtalen om revidert nasjonalbudsjett kan døra åpnes igjen.

– Dette skal være nok til å drifte ordningen ut 2023, sier stortingsrepresentant og Arbeiderpartiets arbeidspolitiske talsperson Tuva Moflag til Handikapnytt.

Hun er veldig glad for at ordningen nå har fått mer penger.

– Dette har vært en viktig prioritering for oss. Nyheten om at ordningen var i ferd med å gå tom for penger, kom brått på. Og jeg er veldig glad for at vi har fått rettet opp det, sier hun.

Tett dialog

– Dette er en svært god nyhet, sier Tove Linnea Brandvik, forbundsleder i Norges Handkapforbund.

Hun er glad for at mennesker som har fått avslag på grunn av at potten er tom, nå får mulighet til å komme i jobb likevel.

Brandvik sier at Handikapforbundet har jobbet tett med de politiske partiene på Stortinget for å finne en løsning.

– Vår tette dialog med regjeringspartiene og budsjettpartner SV har fått full uttelling. Vi opplever at de har tatt våre innspill inn i arbeidet og klart å levere på det vi har spilt inn, ser Brandvik til Handikapytt.

Vår tette dialog med regjeringspartiene og budsjettpartner SV har fått full uttelling.

– Saken dukket opp seint i prosessen frem mot statsbudsjettet så det har vært jobbet effektivt i forhandlingene.
Vi vil også takke opposisjonen for god støtte i prosessen frem til et godt resultat, legger hun til.

De tre sammen holder pressekonferanse.

LYTTET: Forhandlerne Kari Elisabeth Kaski (SV), Eigil Knutsen (Ap) og Geir Pollestad (Sp) kunne presentere en avtale om revidert nasjonalbudsjett som redder funksjonsassistansen. Det er NHF-leder Tove Linnea Brandvik glad for.
(Foto: Ole Berg-Rusten, NTB)

Vellykket ordning

Funksjonsassistanse i arbeidslivet er en Nav-administrert ordning som skal sikre at funksjonshemmede skal få praktisk bistand på arbeidsdagen slik at de kan fungere i det ordinære arbeidslivet.

– At pengene var brukt opp, er egentlig et uttrykk for at dette er en veldig vellykket ordning, sier Tuva Moflag videre.

Lettere å jobbe med uføretrygd

Budsjettavtalen leverer også noen verbale bestillinger til regjeringen. Blant annet ønsker man at det skal bli lettere å kombinere arbeid og trygd.

I statsbudsjettet for neste år ber man regjeringen om vurdere en omlegging av fribeløpet i uføretrygden, herunder en vurdering av en økning av fribeløpet inntil 1 G og andre endringer med mål om at uføre med restarbeidsevne i større grad enn ved dagens regelverk kan kombinere arbeidsinntekt med uføretrygd.

Budsjettpartnerne på Stortinget ber også regjeringen sikre at ingen mister bostøtte som følge av etterbetalingene for de årlige trygdeoppgjørene.

***

Saken ble oppdatert med kommentarer fra Tove Linnea Brandvik tirsdag 13. juni, kl. 13:03.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.