Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

«Søsken»-flokken poserer.
GLADE: Hele «Søsken»-gjengen jublet over Gullruten-pris. (Foto: Tomas Myklebost)

– Fantastisk å vinne sammen med denne flotte gjengen

Regissør Mari Storstein mottok i helgen TV-prisen Gullruten for beste dokumentarserie med serien «Søsken».

Stine Slettås Machlar
Publisert 07.05.2018 18:15

— Det var helt fantastisk! Virkelig kjempestas. Det var så fint å stå på scenen med den store, flotte gjengen.

Det skriver regissør Mari Storstein i en tekstmelding til Handikapnytt fra toget på vei hjem.

Den årlig prisutdelingen der TV-bransjen hedrer seg selv, gikk av stabelen i Grieghallen i Bergen lørdag.

Nesten hele «Søsken»-gjengen hadde tatt turen for å overvære prisutdelingen, der «Søsken» var nominert i kategorien for beste dokumentarserie sammen med seriene «Takin Ova», «Da vi styrte landet» og «Datoen».

Utfordrende og morsomt

I «Søsken» fulgte Mari Storstein hverdagslivet i flere familier der et av barna har en funksjonsnedsettelse.

Hun beskriver veien frem til Gullrute som en fantastisk reise.

– Det å lage Søsken har vært både spennende, utfordrende, utrolig morsomt og helt utrolig. Det å få ta del i menneskers liv på den måten, og få formidle noe man brenner for, er så fint. Det har vært en fantastisk reise, skriver Storstein til Handikapnytt.

— Ikke så annerledes

På scenen lørdag takket hun familiene:

— Jeg vil takke dere for at dere er de dere er og for at vi har fått lov til å være med dere gjennom de tøffeste tidene og de mest fantastiske øyeblikkene i livene deres, sa Storstein.

— Dere er de modigste, tøffeste, kuleste og beste folka jeg vet om. Og jeg tror at dere ved å være de dere er, være så åpne og ærlig som dere er bidrar til å fortelle at det å være annerledes, og det å være en del av en annerledes familie ikke nødvendigvis er så veldig annerledes.

Familien står samlet rundt Linnea, som er i rullestol.

STOLTE: Familien Ottem-Holmsten med søstrene Kaisa, Linnea og Martine, samt pappa Ole og mamma Monica var veldig fornøyd. (Foto: Privat)

Nettopp det at det var en serie som viser annerledeshet som vant, syns søstrene Linnea, Martine og Kaisa er ekstra fint.

— Alle jentene ble urolig overrasket og veldig glade. Martine og Kaisa mente det var veldig bra at det var en serie om det å være annerledes som vant. Det var kult at annerledes er bra, fortalte mamma Monica Ottem-Holmsten mandag.

LES OGSÅ: Ny dokumentarserie om funksjonshemmede søsken

— Opplevelse for livet

For Hannah Lunden ble Gullruten en stor opplevelse.

— Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Jeg fikk litt sjokk, samtidig som jeg nesten hadde forventet at vi skulle vinne. Vi har jo fått så mange fine tilbakemeldinger, sier Lunden.

For henne ble det hele feiret med alle søsknene, kjæresten og foreldrene som alle hadde tatt turen til Bergen.

— Det var veldig stas og en opplevelse for livet. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal beskrive det jeg er helt målløs, men veldig glad, legger hun til.

– På sin plass

Også generalsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Lilly Ann Elvestad, syns det var bra at serien vant.

— Det er vel fortjent. Jeg synes serien var fantastisk. Den betyr mye for å belyse hvordan det er å være søsken. Så det var bare på sin plass at de fikk pris, sier hun.

LES OGSÅ: Hareide løftet fram «Søsken»-dokumentaren i trontaledebatten

— Serien belyser at en funksjonshemming bare er en liten del av livet, men at livet består av så veldig mye mer. Det at man har en funksjonshemmet betyr ikke at man ikke kan få til fantastiske ting, det viser Mari Storstein på en flott måte i seien, så sånn sett er denne prisen viktig. legger Elvestad til.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.