Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Scandic Flesland Airport
AKSJON ARBEID: Scandic Hotels inviterer til "Funkis-take over" i anledning FNs internasjonale dag for mennesker med funksjonsnedsettelser. På Scandic Flesland Airport (bildet) og Scandic Ørnen i Bergen kan du bli en av ti kandidater som får prøvd et hotellyrke for en dag. (Foto: Ivar Kvistum)

Her kan du få jobbe 3. desember

Drømmer du om å jobbe i hotellbransjen? 3. desember kan det være du som får sjansen når Scandic Hotels inviterer til «Funkis-take over».

Av Britt Knutsdatter Arnhøy
Publisert 15.11.2019 14:53

Hotellkjeden Scandic Hotels går i år som i fjor offensivt ut når de i samarbeid med Norges Handikapforbund markerer FNs internasjonale dag for mennesker med nedsatt funksjonsevne 3. desember.

Scandic oppfordrer funksjonshemmede hotellinteresserte til å bli med på årets «funkis-take over».

Dobbelt så stort

I fjor stilte de Scandic Fornebu til disposisjon for potensielle arbeidstakere. I år tar de arrangementet til Bergen og gjør det dobbelt så stort: På Scandic Ørnen og Scandic Flesland Airport skal til sammen 10 kandidater få prøvd seg i arbeidslivet.

Og denne gangen er de ekstra modige, forteller HR-direktør Elin Ekrol i en e-post til Handikapnytt. Kandidatene skal nemlig dekke alle fagområdene på hotellene, noe som innebærer stillinger i kjøkken, restaurant, housekeeping, resepsjon og kurs- og konferanse.

Engasjement for mangfold

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at 85 000 personer med nedsatt funksjonsevne ønsker å jobbe, men likevel står utenfor arbeidslivet her i landet. Mange av dem trenger kun en mulighet, og det vil Scandic være med på å gi.

Hotellkjeden er blant bedriftene som i mange år har hatt søkelys på mangfold, og senest 1. januar i år innførte de ny rekrutteringspraksis, lik den staten har: Hotellkjeden forplikter seg til å kalle inn til intervju kandidater som opplyser om funksjonsnedsettelse i søknadsprosessen og ellers er kvalifisert for stillingen hun eller han søker på.

Bærer frukter

Fjorårets stunt på Scandic Fornebu var en markering og en kick off for den nye praksisen. Samtidig ønsket hotellkjeden å inspirere andre arbeidsgivere til å bidra til et inkluderende arbeidsliv.

– Vår erfaring er at nedsatt funksjonsevne ikke nødvendigvis betyr nedsatt arbeidsevne. Så lenge man kan og vil jobbe, bør det finnes muligheter for alle, mener HR-direktør Elin Ekrol.

Internt i Scandic har de sett positive ringvirkninger av satsingen. Kulturen er blitt mer inkluderende, og medarbeiderundersøkelser viser at ansatte opplever en arbeidsplass som inkluderer alle og som de er stolte av.

–En unik mulighet

Hotellkjeden kan ikke love deltakerne på funkis-take over jobb etter aksjonsdagen, fordi stillingene som «tas over» er besatt til vanlig. Men man kan komme et stort skritt nærmere. En av kandidatene som deltok på stuntet på Scandic Fornebu i fjor, jobber nå fast i Scandic, og ytterligere en er i prosess om jobb.

«Her har du med andre ord en unik mulighet til å møte oss, vise hva du kan og hva du står for. Her kan du bygge nettverk, og få en fot eller et hjul innafor», skriver Scandic i utlysningsteksten til «Aksjon funkis-take over». De stiller ikke krav til relevant utdannelse, men søker må ha lyst og evne til å utføre jobben. Kandidaten vil hele dagen jobbe tett sammen med den av medarbeidere som har jobben til daglig.

Søknadsfristen er 20. november. Mer informasjon og utlysningstekst finner du her (ekstern lenke).

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.