Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Ikke mer penger på bordet til aktivitetshjelpemidler

Revidert nasjonalbudsjett, som regjeringen la fram torsdag, inneholder ikke mer penger til aktivitetshjelpemidler for voksne (Akt26-ordningen), til tross for at pengene var brukt opp allerede i midten av februar.

Akt26 er en ordning som skal gjøre det mulig også for funksjonshemmede over 26 år å søke om hjelpemidler til aktivitet, som tilpassede sykler og skiutstyr, mot en egenandel.

Ordningen er i motsetning til annen hjelpemiddelformidling avgrenset av et fast beløp på statsbudsjettet. Og de siste årene er pengene blitt brukt opp lenge før året er omme. Dermed har mange fått avslag og måttet vente til neste budsjettår.

Tidligere har det vært bevilget mer penger til ordningen i revidert nasjonalbudsjett, men i år som i fjor kom det ingenting fra regjeringen.

Det var heller ikke ventet. For da stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) tok opp dette med arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen i et skriftlig spørsmål tidligere i år, ga hun ingen signaler om at det var mer penger på vei.

– Når hun ikke svarer på det som egentlig er spørsmålet, tolker jeg det som at statsråden tydeligvis ikke har tenkt å øke denne posten, sa Bård Hoksrud til Handikapnytt i februar.

Det fikk han altså rett i.

Revidert nasjonalbudsjett inneholder ellers bare mindre justeringer av pengene som staten regner med å bruke på hjelpemidler, grunn- og hjelpestønad. Samlet foreslås det å øke bevilgningen på dette feltet med 55 millioner kroner.

11.05.2023 kl. 11:20
Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.