Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Sigve observerer mens Andreas bruker ASK-utstyret.
KOMMUNIKASJON: Andreas Teigøy (til høyre) fra Digjobb.no og Sigve Resaland fra TV 2 skole viser mulighetene med ASK-hjelpemidler.

Innbyr til temadag om talehjelpemidler

Søndag 7. april kan lære mer om alternativ og supplerende kommunikasjon – og hvordan talehjelpemidler kan bidra til at flere kommer i jobb.

Handikapnytt
Publisert 03.04.2019 10:05

Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK) gjør det mulig å kommunisere med bilder, symboler og tekst, ved hjelp av datamaskiner, nettbrett og bøker.

Disse kan en styre ved å peke med fingeren, øynene eller hodet – eller på andre måter. Det kaller vi alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK).

Amerikanske studier tyder på at ca. 0,5 prosent barn og ungdom mellom 1 – 19 år har behov for alternativ til tale. Dette utgjør omtrent 6.300 barn og unge i Norge, ifølge en pressemelding fra prosjektet Digijobb.

Møt ekspertene

Søndag 7. april på Teknisk museum i Oslo, fra klokka 12 til 16, kan du møte med hjelpemiddelfirmaer og personer som bruker ASK.

Det vil også være mulig å prøve teknologiske løsninger for ASK selv. Du vil kunne være med å lage musikk med blikket eller en bryter, høre en fortelling som forfatteren har skrevet med øynene, eller du kan selv skrive og få teksten din symbolisert med bilder.

Det er prosjektet Digjobb som arrangerer denne dagen sammen med Teknisk museum. Digjobb er et prosjekt som gir arbeidsmuligheter til mennesker som bruker ASK.

Bak prosjektet står ISAAC Norge, som  er en interesseorganisasjon for mennesker som benytter ASK.

Nasjonal konferanse

8.–10. april arrangerer ISAAC Norge en nasjonal konferanse på Sundvollen.

Et viktig tema på konferansen er vennskap, medvirkning og agentskap blant ASK-brukere. Dette er noe prosjektet Digjobb er opptatt av.

Arbeid gir mennesker mulighet til å vise sin kompetanse og knytte kontakt med andre.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.