Nyhetsbrev
Søk

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fører av terrenggående rullestol i løypa med publikum som ser på i bakgrunnen.
GIR GASS IGJEN: Onsdag 27. juni er det igjen klart for Mountain Rally Rullestol. Bildet er fra fjorårets arrangement, som samlet om lag 600 mennesker. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Kappkjør i rullestol mot lynraske rallyproffer

I år girer Mountain Rally Rullestol opp og inviterer til kappkjøring mot rally-stjernene Mads Østberg og Anders Grøndal. I rullestol, selvsagt.

Av Ivar Kvistum
Publisert 29.05.2018 14:21

Da Mountain Rally Rullestol ble arrangert for første gang i fjor, ble det en suksess som overgikk de aller flestes forventninger.

Mer enn 600 funkiser og ikkefunkiser hadde tatt turen til fjells, nærmere bestemt Haglebu i Buskerud for å bivåne det som trolig var verdens første rally med terrenggående rullestoler.

I hvert fall så tett opp under tregrensa.

I selve rallyet deltok 52 mer eller mindre fartsglade sjåfører.

Klikk her for å lese mer og se video fra fjorårets arrangement: JA, SELVFØLGELIG KAN DU KJØRE RALLY MED RULLESTOL!

Inn med rallyproffene

Så hvordan kan arrangørene overgå seg selv når de igjen inviterer til Mountain Rally Rullestol onsdag 27. juni?

Jo, ved å hente inn proffene. Til arrangementet kommer de meritterte rallyførerne Mads Østberg og Anders Grøndal.

De er ingen hvem som helst i sin idrett. Grøndal er norsk mester i WRC rally og fire ganger norsk mester i bakkeløp. Mads Østberg på sin side har fire NM-seire i bagasjerommet.

Og ute i verden har han i mange år vært å finne midt i manesjen i WRC-sirkuset, World Rally Championship. Faktisk, da han vant sin første etappeseier i WRC, var han bare 19 år gammel – den yngste i sportens historie.

Premie: tur i ekte rallybil

– Begge de to har takket ja til å prøve seg på rally med rullestol, og deltakerne får mulighet til å utfordre dem. Premien er å få sitte på en runde i en ordentlig rallybil, forteller Mona Olsen.

Hun er daglig leder ved Haglebu Fjellstue, som sammen med BPA-selskapet Assister Meg arrangerer årets Mountain Rally Haglebu for Foreningen Haglebuhåptimisten.

– Målet med Mountain Rally Rullestol er rett og slett å komme sammen og ha de gøy. Og så ønsker vi å inspirere til naturopplevelser. Vi viser i praksis at det er mulig å komme seg ut i terrenget med riktige hjelpemidler, sier Mona Olsen.

Glamrock og villmarkseventyr

I år kan du også møte «Himmeljegerne» fortelle om de eventyrlige villmarksekspedisjonene sine. Dette er tre eventyrere med ulike funksjonsnedsettelser som elsker å dra på tur sammen og formidle opplevelsene til andre. Du har kanskje sett dem på TV2 Sumo.

Og dessuten har artisten Åge Steen Nilsen – for mange kjent fra glamrock-gruppa Wig Wam – tatt turen fra Sarpsborg for å underholde deltakerne på årets Mountain Rally Rullestol.

Flere leverandører av hjelpemidler og BPA-tjenester er også på plass.

– Også i år er selve arrangementet gratis og uten påmelding, men det selges mat og drikke. Om du trenger overnatting, råder Mona Olsen å være tidlig ute. Og som i fjor settes det opp buss fra Oslo. Hun setter pris på å få beskjed om du trenger skyss.

Nytt av året er at selve arrangementet er flyttet fra alpinbakken og ned til selve fjellstua. Det åpner klokka 11 og rundes av cirka klokka 18.00 onsdag 27. juni.

Du finner praktisk informasjon om arrangementet på Facebook, om du klikker her.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.