Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Nærbilde av Kjersti Horn som snakker på et møte.
MARKANT: Kjersti Horn har tidligere tematisert funksjonshemmedes utenforskap på teaterscenen. Bildet er fra et arrangement i Norges Handikapforbund i 2016. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Kjersti Horn blir sjef på Det Norske Teatret

Hun har løftet funksjonshemmedes utenforskap og kamp for likestilling opp på teaterscenen. Nå blir Kjersti Horn sjef på Det Norske Teatret.

Handikapnytt
Publisert 04.09.2023 11:43

(NTB:) Regissøren Kjersti Horn overtar som teatersjef på Det Norske Teatret når Eirik Ulfsby går av i 2025 etter 14 år.

Hun er første kvinnelige teatersjef ved DNT siden krigen.

Det opplyser informasjonssjef Ida Michaelsen i en SMS til NTB.

Tematisere utenforskap

Kjersti Horn, som selv er kortvokst, har markert seg gjennom å tematisere funksjonshemmedes utenforskap og krav om likestilling på teatercenen.

I 2016 mottok hun Jonas-prisen sammen med skuespiller Marte Wexelsen Goksøyr. Jonas-prisen er en ærespris som årlig tildeles en person, organisasjon eller institusjon som har gjort en ekstraordinær innsats for å fremme opplysning om funksjonshemmede og funksjonsdiskriminerte og deres vilkår i samfunnet.

Les mer: SKAPER TOLERANSE MED TEATER

Kjersti Horn har også ved flere anledninger deltatt på arrangementer i Norges Handikapforbund.

Markante kunstneriske avtrykk

I juni sto det 17 personer på søkerlista til stillingen som teatersjef på DNT, ti kvinner og sju menn. Regissør Kjersti Horn fra Bærum ble presentert som kommende teatersjef på et allmøte mandag formiddag.

– Kjersti Horn har satt markante kunstnerlige avtrykk i nordisk scenekunst. De siste årene har hun opplevd eventyrlig kunstnerlig suksess. Horn har vist seg som en uredd regissør som med sine eksperimentelle og risikofylte prosjekter har nådd ut til et stort publikum, skriver Det Norske Teatret i en pressemelding.

– Det er en stor ære å få lov til å jobbe sammen med kunstnerne og staben på Det Norske Teatret for å gjøre prosjektet som teateret er både tydeligere og sterkere. Jeg ønsker å skape rom for at enda flere mennesker føler seg velkommen hos oss, sier Kjersti Horn.

Når hun overtar etter Ulfsby i 2025, blir Kjersti Horn første kvinne i stillingen siden Cally Monrad var teatersjef ved DNT under okkupasjonen i perioden 1942–45.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.