Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Daniel Bjelland med flagg
Daniel Bjelland og de andre barna som er på Beitostølen Helsesportsenter denne uka, fikk utdelt flagg for å hilse kronprins Haakon velkommen.

Klar for sitt første ridderrenn

Daniel Bjelland går sitt første ridderrenn i helga. Men først møtte han kronprinsen.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 16.03.2024 07:42

I en resepsjon fylt med forventning og flagg sitter ridderrenn-debutant Daniel Bjelland på setet på gåstolen sin.

– Jeg har bare prøvd kjelkeski her på Beitostølen. Hjemme liker jeg å besøke venner, game og gå på skolen, sier tredjeklassingen fra Gjesdal.

– Du må si en ting til som du liker å gjøre – noe kult som ikke så mange andre gjør, oppfordrer pappa.

Daniel nøler litt.

– Jeg kjører gokart! Jeg har kjørt mange løp og har mange pokaler.

Nå er han også klar for sitt første kjelkeski-renn: tokilometer-løypa på Ridderrennet. Og han har skjønt at kronprinsen har lyst til å se på Ridderrennet. Derfor står Daniel Bjelland klar med flagget sammen med de andre barna som er på Beitostølen Helsesportsenter denne fredagskvelden.

Ridderrennet feirer 60 år i år, og for kronprins Haakon er det første gang han deltar som Ridderrennets beskytter. Kronprinsen ble hilst velkommen av blant andre direktør på Beitostølen Helsesportsenter, assisterende statsforvalter Sigurd Tremoen og ordfører Bjarne Budal fredag kveld, før han gikk inn i spisesalen. Der var bordet dekket til festmiddag.

Ridderrennet starter lørdag formiddag.

Kronprins Haakon og andre gjester ved dekket langbord

FESTMIDDAG: Norges Handikapforbund var representert ved festmiddagen med kronprins Haakon.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.