Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Viljar Aasan og Andreas Müller tar hverandre i hånden foran tre rullestoler
SAMARBEID: Viljar Aasan fra Beitostølen Helsesportsenter (til venstre) overleverer to voksenrullestoler og en barnerullestol til Andreas Müller i Fjellkjeden Rental AS. (Foto: Fjellkjeden Rental)

Lei en el-rullestol på fjellferie

I arbeidet for å bli Norges best tilrettelagte reisemål tilbyr Beitostølen nå elektriske rullestoler til leie.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 26.06.2024 13:28

Fjellkjeden Rental har kjøpt tre elektriske rullestoler til utleie. Hensikten er å bidra til at flere får muligheten til å komme seg ut på fjellet. Rullestolene er av typen Permobil og kan brukes både på asfalt og på sti/stølsveg. Det er kjøpt inn to rullestoler til voksne og én til barn, skriver Elisa Sevilla Ulfstedt i en pressemelding.

Elisa Sevilla Ulfstedt er prosjektleder for Inkluderende Beitostølen.

Fikk ikke plass til egen stol

Andreas Müller fra Fjellkjeden Rental forteller i pressemeldingen at rullestolene skal være klare for utleie fra og med denne sommeren, og de skal være et tilbud for alle som har behov, både besøkende og fastboende. Permobilene kan leies på dagsbasis. Fjellkjeden Rental vil også evaluere behovet fremover og skaffe flere stoler og andre aktivitetshjelpemidler dersom etterspørselen tilsier det. 

– Jeg er bestekompis med Bjørnar Haavi, som eier overnattingssteder på Beitostølen og som visste om en funksjonshemmet mann som ikke fikk plass til å ta med rullestolen når han dro på ferie med full bil. Vi tenkte at dette måtte være en greie for flere, forteller initiativtaker Andreas Müller til Handikapnytt.

Et prøveprosjekt

– Fjellkjeden Rental er til stede på flere destinasjoner. Kommer dere til å tilby rullestoler også der?

– Dette er et lite prøveprosjekt, og hvis det er etterspørsel vil vi tilby rullestoler flere steder. Og hvis noen spør om å leie rullestol for eksempel på Filefjell, er det den samme gjengen som jobber der, så da kan vi frakte en av stolene dit.

Prisen vil være drøyt halvparten av hva det koster å leie en el-sykkel, ifølge Andreas Müller.

Vil bli best

«Beitostølen jobber målrettet med mål om å bli et av landets best tilrettelagte destinasjoner. Et arbeid med bred lokalt og regionalt forankring og med involvering av kommunen, reiselivet og Beitostølen Helsesportsenter», står det i pressemeldingen.

Elisa Sevilla Ulfstedt sier til Handikapnytt at Beitostølen Helsesportsenter bidrar til prosjektet med holdningsarbeid og rådgivning, i tillegg til at de har skaffet de tre rullestolene.

– Hvor skarp er konkurransen om å bli landets best tilrettelagte destinasjon?

– Det er mer en visjon enn en konkurranse, men jeg blir glad hvis vi påvirker andre destinasjoner i samme retning, sier Elisa Sevilla Ulfstedt.

Cato Lie fra Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) er begeistret for tiltaket:

– Dette er kjempegode nyheter, og jeg kjenner ikke til andre steder som har dette tilbudet. En god del steder har manuelle rullestoler, men siden dette handler om naturopplevelser, er det kjempefint at denne muligheten finnes, sier han i pressemeldingen.

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.