Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Lubna Jaffery fikk likhetsløftet
Funksjonshemmedes organisasjoner ga likestillingsministeren en påminnelse om at arbeidet med å styrke rettighetene ikke er i mål.
– Det er viktig at både vi vet og regjeringen vet at arbeidet ikke er ferdig, sier Lilly Ann Elvestad.
Hun er generalsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO), som sammen med Unge Funksjonshemmede tok initiativet til Likhetsløftet sist høst.
16 organisasjoner
Målet med kampanjen har vært likhet for loven, ved å få FNs funksjonshemmedekonvensjon CRPD inn i menneskerettsloven, og organisasjonene håpet at et stort antall underskrifter ville legge press på politikerne.
12. februar kunne de levere nær 10.000 underskrifter og vise til at 116 organisasjoner stiller seg bak oppropet. Organisasjonene representerer et bredt lag av norsk frivillighet og interesseorganisasjoner.
– Det har vært viktig for oss å samle et bredt organisasjonsfellesskap som står sammen om Likhetsløftet. Vi er mange bak dette kravet, både organisasjoner og enkeltmennesker og vi står sammen i kampen, sier styreleder i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, Eva Buschman i en pressemelding.
Anerkjennelse til regjeringen
– Å inkorporere funksjonshemmedes rettigheter i norsk lov er det viktigste regjeringen og Stortinget kan gjøre for å sikre likestilling, inkludering og rettferdighet for barn og unge med funksjonsnedsettelser og kroniske sykdommer, sier styreleder i Unge funksjonshemmede, Ingrid Thunem.
Uka før hadde regjeringen kommet med gode nyheter om at den faktisk vil levere et lovforslag om å ta FNs funksjonshemmedekonvensjon inn i menneskerettsloven.
– Nå har vi fått tydelig beskjed om hva regjeringen vil og at vi er på samme lag. Så må vi spille sammen for å få konvensjonen dit vi vil, sier Lilly Ann Elvestad.
Hun forklarer at overrekkelsen av Likhetsløftet ble en anerkjennelse til regjeringen og en synliggjøring av hvor mange som stiller seg bak kravet om å få CRPD inn i menneskerettsloven.
Neste steg for FFO er å få til et møte med justisministeren for å bli kjent og høre hennes tanker om prosessen videre.