Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Bilde av utøverne på seierspallen.
ØVERST PÅ PALLEN: Maria Nyborg Frøysok kunne klatre helt øverst på pallen etter dagens konkurranse - det ble gull på første forsøk for Bærum-rytteren. (Foto: Kari Liavåg)

Maria tok gull i dressurridning: – En stor idrettsprestasjon

Maria Nyborg Føysok tok gull på dressurbanen i Special Olympics. Prestasjonen hylles av Norges Rytterforbund.

Handikapnytt
Publisert 21.06.2023 10:21

Hun klinket til på første mulighet under Special Olympics World Games i Berlin i dag. Sammen med hesten Toffee sikret Maria Nyborg Frøysok fra Bærum Rideklubb seg gull i på dressurbanen.

Dommerne belønnet Maria med sterke poeng i klassen, så gode at det ble et soleklart gull.

Special Olympics World Games Berlin er verdens største inkluderende idrettsarrangement med over 7000 deltagere fra hele verden.

Lekene gir utøvere med utviklingshemning eller særskilte læringsvansker muligheten til å konkurrere.

Jeg er veldig fornøyd, det gikk veldig bra i dag.

Maria viser fram gullmedaljen.

BEST NÅR DET GJELDER: Maria Nyborg Frøysok tok gull i fjorårets prøve-leker – nå tok hun gull når det virkelig gjaldt. (Foto: Tonje Sagstuen)

Veldig fornøyd

På ridebanen rir deltagerne på lånte hester. Marias firbente partner var hesten Toffee som var en god match for Maria i klassen Level C (I), en klasse der de red i skritt, uten assistanse.

– Jeg er veldig fornøyd, det gikk veldig bra i dag, fastslår en lykkelig gullvinner i en pressemelding fra Norges idrettsforbund.

Etter premieseremonien reiste hun direkte til den norske ambassaden i Berlin for en mottagelse der, sammen med hele den norske troppen.

– Vi er veldig glade og veldig stolte. Dette er resultatet av mye hardt arbeid, Maria har virkelig lagt ned en stor innsats frem mot disse leken, sier trener Kari Liavåg.

Stor idrettsprestasjon

President i Norges Rytterforbund, Tore Sannum, var ringside i Berlin da Maria Nyborg Frøysok sikret seg gullet.

– Dette er bare så imponerende, Maria har i dag gjort en virkelig stor idrettsprestasjon på vegne av rytter-Norge. Vi er stolte over våre utøvere her i Berlin.

Maria er en av to norske ryttere i den norske troppen i Berlin. Onsdag skal Kristoffer Hadland Paulsen fra Egersund og Dalane Rideklubb ri dressurfinalen Level B (I).

Gruppebilde.

STOLTE AV UTØVERNE: Maria har i dag gjort en virkelig stor idrettsprestasjon på vegne av rytter-Norge. Vi er stolte over våre utøvere her i Berlin, sier president i Norges Rytterforbund, Tore Sannum her sammen med det norske teamet i Berlin: Maria Nyborg Frøysok, trener Kari Liavåg, rytter Kristoffer Hadland Paulsen og trener Sue Maun. (Foto: Tonje Sagstuen)

 

 


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.