Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De to poserer sammen med medaljene rundt halsen.
SVØMMEDRØM: Stina Nygård og Max Johannes Bernes med gull og sølv etter innsatsen i bassenget. (Foto: Norges idrettsforbund)

Norsk gull og sølv i svømming

Bryne-jenta Stina Nygård gikk til topps under svømmekvinnenes 200 meter fri, mens Max Johannes Bernes fra Oslo sikret sølvmedalje på samme distanse.

Ivar Kvistum
Publisert 21.06.2023 20:52

(NTB:) Idrettsarrangementet Special Olympics World Games er verdens største for mennesker med utviklingshemming. 7000 utøvere fra 190 land skal konkurrere i Berlin fram til 25. juni.

Nygård sikret den gjeveste medaljen da hun svømte inn til gull i kvinnenes finale. Det betydde mye for Bryne-jenta.

– Å ta gull er det beste som har skjedd i livet mitt. Alt var gøy, jeg visste ikke at jeg skulle ta gull, sa Nygård, ifølge en pressemelding fra Norges idrettsforbund.

Å ta gull er det beste som har skjedd i livet mitt.

Tidligere på dagen satte Bernes ny personlig rekord da han svømte inn til sølvmedalje i herrenes finale.

– Det var veldig gøy å svømme og perse, jeg trodde ikke jeg skulle ta sølv, sa Bernes.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.