Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De to jubler og poserer sammen, med norske flagg over hodet.
IDRETTSGLEDE: Store smil både hos Victor Goiziou-Andersen og Joakim Hylland. (Foto: Marte Hoel Romskaug, Norges idrettsforbund)

Norsk medaljerush og gledestårer i Special Olympics

Norske utøvere i Special Olympics har forsynt seg rikelig med medaljer i avslutningshelgen – både på friidrettsbanen, i turnhallen og bassenget.

Handikapnytt og NTB
Publisert 25.06.2023 15:01

Totalt ble det seks gull, sju sølv og fem bronser på de tre turnerne. Joakim Hylland fra Bærum, Victor Goiziou-Andersen fra Bærum og Lise Møgster fra Øygarden bidro til en skikkelig god avslutning på mesterskapet for Norge sin del.

Totalt ble det tre gull og fire sølv på Andersen, Møgster tok tre gull, et sølv og en bronse, mens Hylland endte opp med to sølv og fire bronse.

– Det føles veldig bra, sier Andersen og slipper løs et jubelbrøl.

Strekker armene over hodet og jubler. Medaljer rundt halsen.

MEDALJEFANGST: Lise Møgster kunne slippe jubelen løs. (Foto: Privat)

Gråt av glede

Mens Hylland og Andersen til vanlig konkurrerer i Oslo Turnforening, holder Møgster til i Sotra Sportsklubb.

Andersen fikk gull for hopp, skranke, bøylehest og frittstående, mens han tok sølv i svingstang, ringer og all-around.

Hylland tok sølv i skranke og bøylehest, mens bronsen ble tatt i ringer, frittstående, svingstang og all-around. Møgster tok gull i all-around, skranke og hopp, sølv i frittstående og bronse i bom. Møgster har hatt en fin tid i Special Olympics.

– Jeg har hatt det gøy. Det har vært emosjonelt også, jeg har grått mye fordi jeg har vært glad og noen ganger stresset. Det beste med å være med var å se andre konkurrere og så klart få OL-gull, sier Møgster.

Jeg har hatt det gøy. Det har vært emosjonelt også, jeg har grått mye fordi jeg har vært glad og noen ganger stresset.

Kjempefornøyd

Fredag tok Henrik Grøvlebakke Abrahamsen fra Gneist den første medaljen til de norske friidrettsutøverne i Special Olympics World Games i Berlin. Det ble en flott bronse i lengdehopp.

Bilde av hoppet.

BRONSEHOPP: Henrik Grøvlebakke Abrahamsen i svevet. (Foto: Marte Hoel Romskaug, Norges idrettsforbund)

– Det er helt supert å vinne bronse, jeg er kjempefornøyd med å vinne medalje i Special Olympics. I dag har det vært vått og kaldt, så jeg er fornøyd med hoppene, sier Abrahamsen.

Totalt sett er han veldig fornøyd med hele mesterskapet.

– Det har gått bra i mesterskapet,  jeg satte ny pers på 100 meter. Special Olympics er helt topp, sier han.

Bilde fra løpet.

PERSONLIG REKORD: Emilie Turøy Rosvold på vei mot sølv og egen bestenotering. (Foto: Marte Hoel Romskaug, Norges idrettsforbund)

Ny personlig rekord – og sølv

Det skulle bli mer norsk på friidrettsbanen. Emilie Turøy Rosvold fra Gneist slo sin egen rekord på 100 meter, og endte opp med en sølvmedalje på tiden 23.56.

– Det å vinne sølv var veldig kjekt, sier Rosvold. 

Rosvold sier at hun har hatt det veldig bra i Special Olympics, og er fornøyd med å ta med seg en sølvmedalje og en 5. plass. Rosvold girer seg opp før start ved å tenke på læreren Britt som betyr mye for henne. Rett før start har hun Karsten Warhold som forbilde.

Svømmerne stuper uti ved start.

SVØMMESØLV: Eirik hopper uti. (Foto: Marte Hoel Romskaug, Norges idrettsforbund)

Gledestårer

Max Johannes Bernes fra SK Speed svømte inn til sølv på 100 meter individuell medley, og avslutter dermed sine øvelser i Special Olympics World Summer Games i Berlin.

– Det var utrolig gøy å svømme, jeg er så glad at jeg gråter gledestårer, sier Bernes.

I 100 meter individuell medley så svømmer man 25 meter av hver svømmeart (butterfly, rygg, bryst og fri). Bernes lå lenge på en tredjeplass, men et fantastisk innslag endret alt. Hovedpersonen selv hadde ikke fått med seg det.

–Hæ, tok jeg 2. plass og slo 3. plass med 0.01 sekunder? Jeg var sikker på at jeg tok tredjeplass! Wow!

På vei opp av bassenget.

FERDIG: Max Johannes Bernes på vei opp av vannet. (Foto: Marte Hoel Romskaug , Norges idrettsforbund)

Minner for livet

Eirik Vagstad Brunstad fra Elverum Svømming avsluttet sine øvelser i Special Olympics i Berlin med en flott sølvmedalje på 200 meter bryst.

– Jeg tar med meg minner for livet, sier Brunstad.

Tidligere i mesterskapet uttalte Brunstad at det beste med å være med i Special Olympics var at han får oppleve så mye morsomt. Han synes også at det var stor stas med Madcon på åpningsseremonien.

– Jeg er veldig fan av Madcon så det var gøy, sier han.

Deilig å være ferdig

Hans Jakob Skree fra Karmøy Badmintonklubb avsluttet innsatsen sin i mesterskapet i Berlin med bronse i badminton-singel.

Tidligere i mesterskapet har Skree også konkurrert i dobbel sammen med unified partner Stian Glenne. Der endte de med en fin fjerdeplass.

– Jeg er veldig fornøyd med hele mesterskapet og at jeg fikk med meg en bronsemedalje hjem. Nå er det deilig at vi er ferdige, sier Skree i en pressemelding fra Norges idrettsforbund.

Bilde fra kampen.

FINFIN FJERDEPLASS: Hans Jakob Skree og unified partner Stian Glenne på badmintonbanen. (Foto: Marte Hoel Romskaug, Norges idrettsforbund)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.