Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettbilder av de to montert sammen.
PROGRAMLEDERDUO: Prinsesse Märtha Louise og Birgit Skarstein skal lede årets direktesendte sommershow fra Bø i Sommarland. (Foto: Espen Solli, TV 2)

Märtha Louise: – Tenk å få dele scene med Birgit!

Prinsesse Märtha Louise og paraidrettsstjerne Birgit Skarstein skal sammen lede «Sommerfest fra Telemark» på TV2 fredag 24. juni.

Handikapnytt
Publisert 28.04.2022 21:22

Prinsesse Märtha Louise og paralympisk mester Birgit Skarstein leder TV 2s «Sommerfest fra Telemark», direkte fra Lunde sluser langs Telemarkskanalen, fredag 24. juni.

– Telemark er jo fantastisk i seg selv. Bare det å kunne være mange sammen igjen er en stor opplevelse etter korona og isolasjon. Jeg tror dette kan bli et forrykende show rett og slett, sier prinsesse Märtha Louise i en pressemelding fra TV2.

Og hun legger til: 

– Min mors familie er fra Skien, og vi har alle telemarksbunad i vår familie. Jeg er veldig glad i Telemark.

Min helt!

Prinsessen gleder seg til å jobbe med Birgit Skarstein, og beskriver programleder-kollegaen som en av sine største helter.

– Tenk å dele scene med Birgit! Man kan ikke si nei til noe sånt. 

Skarstein selv har store forventninger til «Sommerfest fra Telemark» og programlederrollen. Hun sammenlikner livesending med idrettskonkurranse – og trekker frem gode forberedelser, lave skuldre, og ikke minst – det å ha det gøy mens man holder på. 

–  Jeg sa ja til muligheten fordi det er kjempespennende med en utfordring som livesending. Alle artistene, publikum, sol og sommer er dødsgøy, sier hun i pressemeldingen.

Jeg sa ja til muligheten fordi det er kjempespennende med en utfordring som livesending. Alle artistene, publikum, sol og sommer er dødsgøy.

Norges mest likestilte

TV2-showet «Sommerferfest fra Telemark» avslutter Telemarksveka, som arrangeres av Norges Skiforbund i samabeid med lokale idrettslag. For første gang er paraidrett på programmet.

Nettopp paraidrett er en felles hjertesak for de to programlederne på sommerfesten, som tidligere har jobbet sammen for å profilere mennesker med funksjonsnedsettelser.

Skarstein er storfornøyd med Telemarksvekas klare ambisjon om å bli Norges mest likestilte idrettsarrangement.

– Det beste er når alt kan gjøres sammen. Det spiller jo ingen rolle om man gjør det med en hånd eller en fot, sier hun.

Folkefest

TV 2s sportsredaktør, Vegard Jansen Hagen, er storfornøyd med årets programlederduo og ser frem til å sende «Sommerfest fra Telemark» for femte gang.

– Telemarksveka har en imponerende bredde. Det er folkefest, sommershow og masse actionfylt idrett. Programlederne illustrerer denne unike spennvidden i programmet. En prinsesse med hjerte for paraidretten og Norges egen paralympiske dronning, Birgit Skarstein. Det er lov å glede seg litt ekstra til sommerdagene i Telemark og sendingene på TV 2, sier Vegard Jansen Hagen.

«Sommerfest fra Telemark» sendes på TV 2 fredag 24. juni klokken 20.00.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.