Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Portrettfoto av Lill Sverresdatter Larsen
SATS PÅ TEKNOLOGI: Leder i Sykepleierforbundet, Lill Sverresdatter Larsen, mener regjeringen bør satse mer på teknologi som kan bidra til en bedre hverdag for helsepersonell. (Foto: Sykepleierforbundet)

– Mer teknologi kan løse bemanningsproblemer

Norge bør investere mer i teknologi for helsesektoren, mener Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) og Sykepleierforbundet (NSF).

Handikapnytt
Publisert 07.03.2023 08:56

(NTB:) Teknologi er en del av løsningen på utfordringene knyttet til bemanningsutfordringer og eldrebølgen, mener NHO og NSF. De mener staten ikke gjør store nok investeringer på feltet.

– Befolkningen blir eldre og får mer komplekse helseutfordringer. Samtidig øker mangelen på helsepersonell. For å beholde og rekruttere sykepleiere så må belastningen på de ansatte må ned. Teknologi og innovasjon er nødvendig verktøy for å få det til.

Det sier Lill Sverresdatter Larsen forbundsleder i NSF i en felles pressemelding med NHO.

Politisk ansvar

De viser til Helsepersonellkommisjonen som slår fast at det kommer til å bli færre helseansatte per pasient.

– Det er et politisk ansvar å sørge for ressursene som trengs. Å satse på teknologi vil kunne gi befolkningen tilgang på riktig kompetanse på en kostnadseffektiv måte, ifølge Larsen.

Les også: – UTEN EN ÅPEN PRIORITERINGSDEBATT VIL BLÅSYS VINNE OG KRONIKERNE TAPE

Såkalt velferdsteknologi kan frigjøre tid for helsepersonell til å gjøre oppgaver kun mennesker kan gjøre, ifølge NHO-leder Ole Erik Almlid.

– Eldrebølgen venter ikke. Helse-Norge må kle seg i digital rustning for å møte utfordringene og gi pasientene hjelpen de trenger, sier han.

(©NTB)


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.