Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Tove Linnea Brandvik sitter ved et bord og snakker mot et kamera på en web-konferanse.
DIALOG: Tove Linnea Brandvik er forbundsleder i Norges Handikapforbund og var medlem i utvalget som har utredet fremtidens BPA-ordning. Hun hilser debatten velkommen. (Arkivfoto: Ivar Kvistum)

Nå starter debatten om framtidens BPA

MENINGER: Jeg kunne ikke vært mer enig med deg. Det er nettopp valgfrihet brukerstyrt personlig assistanse handler om, skriver Handikapforbundets leder Tove Linnea Brandvik i et svar til Hege Tegler.

Tove Linnea Brandvik
Publisert 02.02.2022 09:13

Dette innlegget er et svar på et debattinnlegg av Hege Tegler, publisert på Handikapnytt.no mandag 31. januar 2022: NÅR BPA BLIR EN HAMMER

***

Kjære Hege Tegler.

Takk for innlegget ditt på Handikapnytt.no, der du setter ord på noen av de viktige temaene som må belyses i debatten om framtidens BPA (brukerstyrt personlig assistanse).

Vi er alle unike individer, og du gir uttrykk for et sterkt og forståelig ønske om at vi alle må bli sett, hørt og anerkjent med våre ulike ønsker og behov.

Du beskriver at det aller viktigste innenfor BPA er valgfrihet. Jeg kunne ikke vært mer enig med deg. Det er nettopp dette BPA handler om.

Du beskriver at det aller viktigste innenfor BPA er valgfrihet. Jeg kunne ikke vært mer enig med deg. Det er nettopp dette BPA handler om.

Det handler om at hver og en av oss som trenger assistanse, skal få den assistansen vi trenger for å kunne være hele mennesker og kunne leve et fullverdig liv på samme vilkår som alle andre.

Det handler om å sikre den grunnleggende retten vi har til å få den assistansen vi trenger, når og hvor vi trenger den.

Det handler om full frihet og grunnleggende menneskerettigheter. Verdier, idealer og rettigheter som dessverre er lysår unna det som er situasjonen i dag.

Et grunnleggende problem med dagens BPA-praksis er at mange av oss som trenger assistanse for å kunne leve livene våre, ikke får BPA eller får altfor få timer.

Vi får ikke bestemme over helt grunnleggende ting, som når og hva vi skal spise, hvor vi kan reise eller om vi kan ta utdanning, jobbe, delta i politikk eller organisasjonsliv.

Vi trenger en BPA-ordning som sikrer likestilling – uansett alder, timebehov eller hvor du bor i landet.

Du etterspør dialog, og denne dialogen ønsker også jeg. Nå som utvalgsrapporten er lansert, starter vi vårens viktigste debatt – den som handler om hvordan vi vil ha framtidens BPA.

Det er sunt for denne debatten at vi hører ulike perspektiver og standpunkter.

Det er sunt for denne debatten at vi hører ulike perspektiver og standpunkter.

Vi skal bruke tiden godt, både i NHF og sammen med andre organisasjoner og alliansepartnere, for å sikre at ulike synspunkter blir hørt, drøftet, vurdert og reflektert over.

Vår felles oppgave er å gjøre alt vi kan for å sikre en BPA-ordning som er mye bedre enn i dag. Vi trenger radikale endringer, vi trenger en ny, kraftfull og tydelig BPA.

Jeg ser fram til debatten, og til det viktige arbeidet vi skal gjøre sammen.

Tove Linnea Brandvik
Forbundsleder i Norges Handikapforbund

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende oss for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «støtte til Handikapnytt».

Pengene går uavkortet til å lage Handikapnytt. Din støtte gjør det mulig for oss å fortsette arbeidet. Tusen takk for ditt bidrag.

Hilsen oss i redaksjonen


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.