Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Fire kvinner holder Brukeropplevelsesprisen, i form av et kunstverk
PRISVINNERE: Nav ble tildelt Brukeropplevelsesprisen på Yggdrasilkonferansen 15. april. (Foto: Torstein Lund Sperstad)

Nav-løsning fikk pris

Nav vant Brukeropplevelsesprisen 2024 for sin løsning for å søke om arbeidsavklaringspenger.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 16.04.2024 13:09

«Ny søknadsdialog for arbeidsavklaringspenger» heter løsningen som fikk Brukeropplevelsesprisen på Yggdrasilkonferansen 15. april.

Med den løsningen ville Nav oppnå to ting: Å skape bedre brukeropplevelse for 100.000 årlige søkere med varierende kunnskap om rettigheter, og gjøre intern samhandling mer effektiv.

Det er Barne- ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), Digitaliseringsdirektoratets UU-tilsyn, NRK, IxDA, Design og arkitektur Norge (Doga) og Yggdrasilkomiteen som tildeler prisen.

«God HTML-struktur, et tydelig uttrykk med bruk av visuelle elementer, og et enkelt, klart og tillitsskapende språk, gjør at innbygger får en enklere vei til mål.

Når juryen nå har vurdert løsningen er vi ikke i det minste overrasket over at det gode tverrfaglige arbeidet gir seg utslag i 98 % brukertilfredshet og at de nå bruker 60 % mindre tid på søknadsprosessen», skriver juryen blant annet i sin begrunnelse.

NHF-nestleder Magnhild Sørbotten har sittet i juryen for årets pris.

Brukeropplevelsesprisen er ny av året og skal hedre utviklere, designere og virksomheter som har utviklet universelt utformede digitale løsninger med god design og brukeropplevelse. 21 løsninger deltok i konkurransen. Hederlig omtale gikk til Doffin, den norske nettbaserte databasen for kunngjøring av offentlige anskaffelser, skriver Bufdir i en pressemelding.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.