Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

De tre utøverne går jublende i mål.
FOLKEFEST: Ivan Golubkov inn til seier, fulgt av R.C Westemaier og jublende Danila Britik i finalen på langrenn-sprinten. Også NRK og arrangørene kan juble – over de gode seertallene. (Foto: Geir Olsen / NTB)

NRK-suksess for para-VM

TV-sendingene fra para-VM i snøsport på Lillehammer ble sett av over 1,5 millioner nordmenn.

Ivar Kvistum
Publisert 29.01.2022 14:30

På forhånd satte NRK seg som mål å gjøre verdensmesterskapet for funksjonshemmede utøvere på norsk snø til en folkefest.

90 timer var satt av på sendeplanen og over 80 medarbeidere var sendt til Lillehammer og Hafjell for å dekke para-VM i snøsport 12. til 23. januar.

Million-tall på tv og nett

På spørsmål fra Handikapnytt kan NRK nå legge fram seer- og lesertall som viser at de nådde målet om å gi paraidretten et stort publikum.

Fasit er 1,5 millioner unike seere på sendingene, og over 1,1 millioner unike brukere på nett.

– NRK er veldig fornøyde med gjennomføringen mesterskapet, og mener vi med dette har gitt paraidretten et solid løft, sier prosjektleder Yngvill Imerslund i en e-post til Handikapnytt.

Hun opplyser at flere av nettsakene fra mesterskapet var blant de fem mest leste begge ukene mesterskapet varte.

– Én toppet faktisk lista, og lå langt over saker om Nils Arne Eggen og Northug, og saken om Jesper og pappaen fikk flest lenkeklikk fra Facebook gjennom perioden, opplyser Imerslund.

Sett og respektert

Fra utøverne fikk NRK gode tilbakemeldinger.

– De følte seg sett, og at det de gjør ble respektert på en helt ny måte. Dette fikk vi høre både fra utenlandske utøvere og våre egne her til lands. Og det er det som kanskje betyr aller mest, sier Imerslund.

De følte seg sett, og at det de gjør ble respektert på en helt ny måte. Dette fikk vi høre både fra utenlandske utøvere og våre egne her til lands. 

Viser stor interesse i Norge

De gode tallene fra rikskringkastingens para-dekning gleder Tove Linnea Brandvik, forbundsleder i Handikapforbundet og styreleder ved Beitostølen Helsesportsenter.

– Dette viser at når man velger å satse på gode sendinger så er interessen for paraidrett stor i Norge, ser Brandvik til Handikapnytt.

Hun viser til at mange norske utøvere gjør det godt internasjonalt. Prestasjonene er blitt synlige for mange.

– Det har vært flott å følge et spennende mesterskap som har vært godt gjennomført også fra arrangørsiden og vi har fått synlig for mange de sterke sportsprestasjonene som utøverne har levert, sier Brandvik.

Godt arrangert

Også Yngvill Imerslund trekker fram at selve arrangementet var godt gjennomført.

– I samarbeid med Skiforbundet og de lokale arrangørene lagde vi et VM som tok utøverne på alvor, både TV-teknisk i form av gode produksjoner av live aktiv idrett, i tillegg til det journalistiske trykket både før og under mesterskapet, sier hun.

At utøverne ble «bygget opp» på forhånd ved å bli presentert både personlig og gjennom deres meritter og oppladning, har også gitt resultater.

Skaper forventninger

Ifølge Imerslund har undersøkelser i regi av Skiforbundet og sponsorene vist at 70 prosent av befolkningen i Norge var klar over at mesterskapet fant sted.

– Fordi NRK satset hardt på VM, har budskapet nådd også andre medier. Man kunne se en all-time-high for medieoppmerksomhet på tvers av medier under mesterskapet på de store mediemonitorene, sier hun.

Tove Linnea Brandvik takker NRK for at de valgte å satse på mesterskapet. Det skaper forventninger også for fremtiden:

– Vi ser frem til at paraidretten for fremtiden får like gode sendeflater og den oppmerksomheten den fortjener, sier hun.

Kjære leser 🙂

Når du er her, vil vi be deg om en liten tjeneste.

Handikapnytt.no er Norges eneste redaksjonelt uavhengige nettavis om funksjonshemmedes rettigheter, levekår og likestilling.
Vi mottar ingen pressestøtte. Og for at flest mulig skal få lese det vi skriver, har vi heller ingen betalingsmur.

Hvis du vil støtte journalistikken vår, kan du sende for eksempel 25 kroner eller et annet beløp på Vipps. Nummeret er:
526030
Du kan også bruke bankkontonummer:
8200 02 03277
Husk å merke overføringen med «Støtte til Handikapnytt».

Din støtte gjør det mulig for Norges Handikapforbund å utgi Handikapnytt fortsatt.

Tusen takk for ditt bidrag!


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.