Nyhetsbrev
Søk
Alle saker

Søket må inneholde minst 3 tegn.

Denne artikkelen er skrevet ut fra Handikapnytt.no. Der finner du mer spennende innhold som dette. Artikkelen er opphavsrettslig beskyttet og må ikke viderepubliseres uten avtale.

Magnhild Sørbotten
SAVNER TYDELIG SATSING: Magnhild Sørbotten, leder for samferdselsnettverket i Norges Handikapforbund.

Ny pris for universell utforming

Bufdir lanserer Brukeropplevelsesprisen, som deles ut for første gang i april i år. Magnhild Sørbotten representerer SAFO i juryen for prisen.

Helge Olav Haneseth Ramstad
Publisert 17.01.2024 15:31

– Denne prisen kan sette fokus på hvor mye bedre løsninger man faktisk kan få ved å satse på god brukeropplevelse, sier jurymedlem Magnhild Sørbotten.

Hun er leder av SAFO Oslo og nestleder i Norges Handikapforbund.

Brukeropplevelsesprisen skal være en pris for god brukervennlighet og brukeropplevelse, forståelse for universell utforming og samsvar med gjeldende standarder og krav. Det kan vi lese på nettsiden til Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Prisen deles ut på Yggdrasilkonferansen, til en digital løsning enten rettet mot publikum eller til internt bruk i virksomheten.

Prisen er et tiltak i regjeringens handlingsplan for universell utforming 2021-2025. Design og innovasjon er blant de prioriterte områdene i handlingsplanen, sammen med blant annet transport, samfunnsplanlegging, digitalisering og arbeid.


Norges Handikapforbund
Pressens Faglige Utvalg
Fagpressen

Hei. Takk for at du besøker Handikapnytt.no. Det er annonsene på siden som gjør det mulig å drive nettstedet. Derfor må du slå av adblock-funksjonen din for å få se innholdet. Takk for forståelsen og ha en fin leseopplevelse.